Het bestuur is helemaal klaar voor de 16e editie van het hardloopfeestje dat de Vrieling Hardenberg Cityrun heet.
Het bestuur is helemaal klaar voor de 16e editie van het hardloopfeestje dat de Vrieling Hardenberg Cityrun heet. City-Run

“City-run wordt te gek hardloopfeestje”

wo 18 mei 2022 Hardenberg

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hardlopen super gezond is voor lichaam en geest. De Vrieling Hardenberg Cityrun heeft in de afgelopen jaren bewezen dat hardlopen daarnaast ook supergezellig is. En die bewering zal gestaafd worden op zaterdag 21 mei. Dan staat namelijk, na afwezigheid van 2 jaar door corona, het te gekke hardloopevenement weer op de activiteitenagenda. “Met ruim 1400 deelnemers belooft het weer een geweldig feestje te worden,” zegt voorzitter Christiaan Kuiper van de organiserende stichting.

De inschrijving voor het hardloopevenement is inmiddels gesloten en de organisatie heeft afgelopen week de laatste puntjes op de i gezet. De benodigde vergunningen zijn binnen, veiligheidsmaatregelen getroffen, sponsoren geregeld en natuurlijk de medailles aangeschaft, die alle lopers na afloop van hun rondje(s) in ontvangst mogen nemen. Een felbegeerd kleinood getuige de vele hardlopers, die je overal in en rond Hardenberg al weken in training kunt zien. 

Naar Marslanden

“Feitelijk staat niets meer in de weg om er een groots feest van te maken, waarbij we dit jaar voor het eerst ook de wijk Marslanden aan doen. De 5 en 10 km lopers gaan door deze wijk en wij hopen dat veel wijkbewoners de lopers gaan aanmoedigen en er ook ter plekke een feestje van maken met behulp van versieringen, spandoeken, muziek of wat dan ook,”  aldus de voorzitter.  

Voor jong en oud

De Vrieling Hardenberg Cityrun is al jaren een hardloopfeestje voor iedereen en dat zal zaterdag 21 mei niet anders zijn. Vrijwel alle disciplines komen tijdens de Cityrun aan bod, van een bambino run en G-loop tot en met de Vechtstede Notarissen Vechtdal Halve Marathon, waaraan onder meer wethouder Alwin te Rietstap meedoet. Zijn collega Martijn Breukelman heeft de eer toebedeeld gekregen om zaterdag rond 17.15 uur het eerste startschot voor de run te mogen lossen. Kijk voor meer informatie over onder andere starttijden en de verschillende routes op www.cityrunhardenberg.nl 

Hardenberg

Afbeelding
Zomerbingo Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 13 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 18 uur geleden