Afbeelding

Miranda wint dichtwedstrijd

vr 2 september 2022 Coevorden

De 37-jarige Miranda Hulzebosch (37) uit Bergentheim is winnares geworden van de dichtwedstrijd ‘Ontzet van Coevorden’ van het Stedelijk Museum Coevorden. Het gedicht met de titel ‘Bommen Berend’ werd in de categorie 18+ met een grote meerderheid door de juryleden gekozen. In de categorie tot 18 jaar is Angelique Spijker de winnaar. Een eervolle vermelding gaat naar striptekenaar des vaderlands Herman Roozen met zijn centsprent over het ontzet van Coevorden.

Volgens de jury is het gedicht van Miranda een origineel vorm gegeven gedicht met het woord Vrij als verbindend element. 

Alle inzendingen werden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit: Egbert Hovenkamp II (woordkunstenaar), Egbert Meyers (zanger en beeldend kunstenaar), Suze Sanders (schrijfster en dichteres), Harm Jan Veenstra (Readshop Coevorden), Martijje Lubbers (zangeres) en Melissa Luisman (Stedelijk Museum Coevorden).

Tentoonstelling

De dichtwedstrijd is gehouden in het kader van de tentoonstelling ‘De vesting heroverd! – 350-jarig ontzet van Coevorden in het Stedelijk Museum Coevorden. De winnende gedichten zullen tijdens de opening van de tentoonstelling op 8 oktober in de Hervormde Kerk van Coevorden voorgelezen worden. Ook worden de gedichten opgenomen in de vormgeving van de tentoonstelling en zullen ze te zien zijn in de tentoonstellingsgids. 

Afbeelding
Hulpdiensten rukken uit voor een brand bij CAV Den Ham Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Kaartje als steun voor mantelzorgers Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Inleverdagen voor het NK Tegelwippen Hardenberg 8 uur geleden