Groen licht voor lunchroom en appartementen in Voorstraat

ma 12 november 2018 Gemeentenieuws

De realisatie van een lunchroom met vier appartementen in het voormalige pand van China Garden in de Voorstraat kan doorgaan. B&W van de gemeente Hardenberg stemmen in met ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit omgevingsvergunning.

Het realiseren van een lunchroom op deze plek is niet in strijd met de bestemming. De bouw van vier appartementen is dat wel omdat de huidige bestemming een toename van het aantal woningen niet toestaat. Het nu voorliggende ontwerpbestemmingsplan staat dat wel toe.

Ten tijde van de aanvraag om een omgevingsvergunning is een aantal reacties binnengekomen. Vier daarvan hebben betrekking op de wens om de karakteristieke Jugendstilgevel van het pand te behouden. De mogelijkheden om de gevel te behouden zijn echter beperkt omdat het pand niet is aangemerkt als een gemeentelijk of rijksmonument. De karakteristieke waarde van de gevel is dus niet vastgelegd. De initiatiefnemer van het plan ziet vanwege de bouwkundige staat ook geen mogelijkheid om de gevel te behouden. Op 28 juni is een sloopmelding ingediend die op 17 juli is geaccepteerd. De initiatiefnemer kan het gehele pand dus slopen.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning worden nu voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. Hierna moeten eventuele zienswijzen beoordeeld worden. Daarna dient het bestemmingsplan vastgesteld te worden door de gemeenteraad voor de omgevingsvergunning door het college verleend kan worden.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 43 minuten geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 48 minuten geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 2 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 4 uur geleden