Afbeelding

Drietallen damtoernooi opnieuw een groot succes

di 2 april 2024 Twenterand

Dogger Woninginrichting drietallen damtoernooi viert tweede lustrum en is opnieuw een groot succes geworden met dit jaar maar liefst 13 deelnemende drietallen.

In het clubgebouw van Witte Van Moort Westerhaar-Vr-Wijk stroomde langzaam de zaal vol met jeugdspelers, huisdammers en wedstrijddammers. Het was een gezellige drukte en iedereen had enorm veel zin in strijd en ontspanning op de damvelden. Ook de favorieten, Team Gerbrand Hessing, Stefan Sloot en Pamela Kuiper waren weer aanwezig en maakten achteraf opnieuw de dienst uit door met afstand eerste te worden met 11 punten uit 6 wedstrijden. Nummer twee werd Team Herman Hilberink, Jans Hilberink en Hedie Visscher met 8 punten en een beter bordsaldo, het team die de gedoodverfde winnaar als enige een puntje afsnoepte hetgeen een formidabele prestatie op zich betekende. Op een gedeelde plek drie eindigden team Bertwin Letteboer, Lennard Bakker en Jolanda Letteboer samen met team Jan Schippers, Harro Potgieter en Lotte Potgieter ook met 8 punten met eenzelfde bordsaldo. Na een bloedstollende barrage werd team J Schippers derde en team B Letteboer vierde in de eindrangschikking. Saillant detail jeugdspeelster Lotte Potgieter won inclusief de barrage 6 van de7 partijen hetgeen zeker een vermelding waard is.

De opzet één wedstrijddammer en twee huisdammers of jeugddammers maken een drietal en vechten met elkaar om de titel en eer. Er worden zes ronden gespeeld en de strijd ontbrandde al meteen op de 100 damvelden waar spektakel mooie overwinningen en blunders hand in hand in elkaar overgingen. Het plezier en ontspanning spatte ervan af en dat was de inzet van deze avond, samenzijn brengt namelijk verbinding. Een detail wil ik u niet onthouden in de eerste ronde was er meteen een class tussen twee rivaliserende (alleen op het dambord voor de goede orde) families De jonge opkomende Frank Schippers moest de degens kruisen met Jan Schippers die flink aan de bak moest om zijn oomzegger op de knieën te krijgen. In het late klassieke afspel maakte de ervaring uiteindelijk het verschil. Ondertussen werd de inwendige mens voorzien van een hapje (Dank aan de vrijwilligers), waardoor de energie weer flink oplaaide, niet alleen op de borden werd er gestreden ook met hilarische opmerkingen als ik ga winnen oh nee toch niet of toch wel. En zo pa het wordt tijd dat je na vier nederlagen eens gaat winnen. Dat kwam binnen, want de hatelijke nul verdween door een winstpartij in de ronde daarop wat een dochter (Lotte)al niet te weeg kan brengen. Hoe dan ook na ronde zes waren de kruitdampen opgetrokken en ontstond bovengenoemde eindstand op het bord.

Tegen 23.30uur werden de prijzen uitgereikt door Gert Brink die moeite had om met zijn stem boven al het geroezemoes uit te komen. Over hilariteit gesproken. Iedereen ging tevreden huiswaarts en er zal nog lang worden na gesproken over deze avond waarin Dogger Woninginrichting kan terugkijken op een zeer geslaagde avond die volgend jaar ongetwijfeld weer zal plaatsvinden in het clubgebouw van Witte Van Moort.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 21 minuten geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 1 uur geleden
Karin van Dijk
Oudjes even sToren 1 uur geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 2 uur geleden