Afbeelding

Den Ham deelt punten met B.W.O.

ma 18 maart 2024 Twenterand

In de thuiswedstrijd tegen B.W.O. uit Hengelo keek Den Ham zaterdag, na 5 minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. De zeer beweeglijke linker spits Mika Lansink was zijn tegenstander te snel af en zette vervolgens twee tegenstanders op het verkeerde been, waarna doelman Ekkel kansloos was op zijn inzet. Dat was even een tegenvaller voor de Hammenaren. Een paar minuten later had Ruben Kelder al de gelijkmaker op de slof met een fantastische omhaal. In een reflex wist doelman Tanke die poging echter te keren. Een paar omzettingen in het team van Den Ham door trainer Nijzink , gaven wel meer druk maar geen doelpunten.

In de 25e minuut opnieuw een grote kans voor Den Ham. Vanaf links trok Thomas Remmink de bal strak voor en Michiel Schurink zag vervolgens zijn inzet tot ontzetting van hemzelf en het Hammer publiek naast het doel gaan.

Op voorsprong

Na de pauze kwam Den Ham goed uit de kleedkamer. Ruben Kelder werd gewisseld voor Tijn Marsman, die meer dan behoorlijk inviel deze middag In de 59e minuut was daar de verdiende gelijkmaker voor Den Ham . Vanaf de rechter flank ging een vrije schop van Jelmer Bolks ineens in het doel achter de verbouwereerde doelman Tanke van B.W.O. Den Ham bleef druk zetten en slechts 3 minuten later was daar dan ook de Hammer voorsprong toen een uitstekende aktie van Thomas Remmink op de linkerflank door hemzelf in de verre bovenhoek werd geschoten. Een beauty van een doelpunt. Slechts eén minuut later werd een derde Hammer doelpunt helaas afgekeurd wegens buitenspel.

Gelijkmaker

Daarna kantelde de wedstrijd weer de kant van B.W.O. op. Lange tijd leek het alsof Den Ham de 2-1 voorsprong over de streep zou trekken. In de 83e minuut moest Den Ham toch de gelijkmaker toestaan na een uitstekend uitgevoerde aanval van B,W.O. Tom Harders schoot de verdiende gelijkmaker binnen.

Vijfde

Door dit gelijkspel blijft de afstand tussen Den Ham en B.W.O . nog steeds 6 punten en staan de Hammenaren op een keurige vijfde plek op de ranglijst.

Den Ham 2 wist vooraf aan het eerste team de belangrijke thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen 2 met een 2-1 overwinning af te sluiten, waardoor de mannen van trainers Kolkman en Deijk de koppositie hebben overgenomen in hun klasse.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden