Bergentheim verliest ruim van Avereest (5-2)

Feiten vooraf:

- Gertjan Merjenburgh speelt niet vanwege een enkel blessure

- Rob Wevers niet aanwezig

- De vervangers zijn Jesper Holtfluwer en Brett Hakkers

- Good old Ronnie Hakkers sluit de laatste 4 wedstrijden aan bij het 1e. (vandaag op de bank)

- V.v Bergentheim doet mee om het kampioenschap en v.v. Avereest zit in de gevarenzone

De wedstrijd in Bergentheim kende een terechte winnaar (0-1); v.v Avereest. V.v Bergentheim was gewaarschuwd.

De start kende een bijzonder score verloop.

2e minuut balverlies achterin bij v.v. Bergentheim betekende ( een prachtig afstandsschot) 1-0 voor v.v. Avereest

3e minuut Een mooi opgezette aanval over rechts. Remco Tromp bracht Nick Buitenhuis in stelling. 1-1

Er volgden nog enkele kansjes voor v.v. Bergentheim .

De sterk spelende linksbuiten van v.v. Avereest was een plaag voor de achterhoede van v.v. Bergentheim

In de 21e minuut bracht de paal nog redding maar in de 22e minuut was het wel raak voor v.v. Avereest. 2-1.

Het spel golfde heen en weer. Er werden veel fouten gemaakt en lang balbezit was er niet.

Sander Lamberink ( met zijn enorme inzet) werd onderuit gehaald in de 24e minuut. Penalty!

Deze werd feilloos ingeschoten door Nick Buitenhuis.

Kort daarop kreeg Nick nog de kans op de 3-2 maar zijn inzet werd uit de onderste hoek gehaald door de goalkeeper.

Net voor rust ( niet goed verdedigend werk) 3-2 voor v.v. Avereest. Ook de ruststand!

Vijf goals voor de neutrale toeschouwer heel fijn.

In de 2e helft 1 wissel bij v.v Bergentheim. Xander de Graaf voor Jesper Holtfluwer.

v.v Avereest zocht na rust direct de aanval op. In de 49e minuut een open kans die gelukkig voor v.v. Bergentheim voorlangs ging.

Brett Hakkers vooruit geschoven naar het middenveld ( Martin Pouwels met de punt naar achteren) schoot van afstand op de goal die nog maar net werd gered werd door de goalkeeper van v.v. Avereest.

Er waren wel kansjes over en weer maar v.v. Avereest was baas op het veld ( m.n. in de duels)

De altijd en vandaag ook goed spelende Tygo Bril moest gewisseld worden vanwege een blessure ( Jelte Hofsink was de vervanger)

In de 67e minuut kon Karel Pullen nog een goal voorkomen maar hij moest in de 68e minuut het onderspit delven op een kopbal vanuit een corner. (4-2)

Milan Hans en Brett Hakkers werden gewisseld in de 72e minuut. Ronnie Hakkers en Nick Hakkers waren de vervangers

v.v Avereest zette nog is aan vanaf rechts en ronde prima af in de 77e minuut. (5-2)

v.v. Bergentheim deed er nog alles aan om tij te keren, maar het lukte vandaag niet .

Resume:

v.v. Avereest pakt 3 belangrijke punten en verdiende dat ook.

v.v. Bergentheim staat nog op kop maar nu o.b.v. het doelsaldo

Volgende week thuis tegen Hardenberg’85 de wedstrijd start om 1430 uur.

Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 10 uur geleden
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 11 uur geleden
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 11 uur geleden