Afbeelding
Hans Heerink

De Boombouw - Wintermarathon

di 27 februari 2024 Ommen

Afgelopen zondag ging vanuit het mooie hart van Salland de jaarlijks terugkerende ‘De Boombouw - Wintermarathon’ van start. Ruim 500 moedige mountainbikers en veldrijders trotseerden de natte en daarmee zware omstandigheden met een vastberadenheid die even sterk was als de regen die afgelopen periode gevallen is. Het voegde een extra laag spanning toe aan de toch al uitdagende marathon, waar deelnemers zich moesten aanpassen aan de grillen van de natuur. Onder een prachtig wolkendek, met daartussen ruimte voor een stralende zon, werden de uitgestrekte paden en glooiende heuvels het toneel voor een onvergetelijk avontuur op twee wielen. 

De organisatie van fietsclub Cycling Lemelerveld slaagde erin een perfecte balans te vinden tussen uitdagende trails voor ervaren rijders en toegankelijke routes voor beginners, zorgvuldig uitgestippeld om de diversiteit van het mooie landschap van Salland en Twente te benadrukken. Het leidde de renners langs uitdagende beklimmingen en spannende afdalingen. Het golvende terrein testte niet alleen hun uithoudingsvermogen, maar ook hun technische vaardigheden.

Bij de verzorgingsposten konden de renners even bijkomen om te genieten van de gratis hapjes en drankjes die daar klaar stonden. De deelnemers omarmden de onvoorspelbare elementen van de tocht en namen de tijd om met elkaar ervaringen te delen waarbij veel gelachen werd. Ook de fiets kreeg speciale aandacht van het personeel van Kokkiebikes op de verschillende geïnstalleerde servicepunten. Een opmerkelijke sfeer van samenhorigheid was duidelijk voelbaar.

Naarmate de dag vorderde en de laatste kilometers naderden, voelden de deelnemers de voldoening van hun prestatie vermengd met vermoeidheid. De finishlijn werd bereikt met opgewekte gezichten en vuile mountainbikes, bewijs van een dag vol uitdagingen en avontuur. 

Op zondag 23 februari 2025 staat de 18e editie op het programma. Schrijf hem vast in je agenda!

Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 36 minuten geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 1 uur geleden
Karin van Dijk
Oudjes even sToren 1 uur geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 15 uur geleden