Jeroen Lasonder en Jacques Togtema in de oranje familieshirts. Iedereen ziet gelijk wie er bij de familie hoort. Op de baan, maar ook daarbuiten.
Jeroen Lasonder en Jacques Togtema in de oranje familieshirts. Iedereen ziet gelijk wie er bij de familie hoort. Op de baan, maar ook daarbuiten.

Uniek: Tenniscamping bij TCO tijdens Habo Pinkstertoernooi.

ma 29 mei 2023 Ommen

In Ommen was het van 21 mei t/m 29 mei weer een komen gaan van tennissers die meededen met het Habo Pinkstertoernooi. Een jaarlijks terugkomend toernooi met de finales altijd op eerste en tweede pinksterdag.

Vroeger kon dit toernooi in één weekend gespeeld worden, maar inmiddels komen de aanmeldingen vanuit heel Nederland.

Het unieke aan dit toernooi is dat deelnemers gebruik kunnen maken van een campingplaats. De familie Lasonder/Westra is daar grootverbruiker van met ongeveer 15 familieleden. Van Gouda tot Vries, bij TCO komen ze in het pinksterweekend met de hele familie samen. Carolien Lasonder: “Dit is voor ons echt het hoogtepunt van het jaar”. Dit jaar is het alweer jaar 11 dat ze meedoen met het toernooi. Acht leden van de familie doen ook mee met het toernooi. En niet onverdienstelijk.

Loek Westra werd tweede in heren enkel 7. Jeroen Lasonder stond met zijn heren dubbel 5 partner Jacques Togtema in de finale. De tegenpartij Stef Hummel en Bas Kalvenhaar won de wedstrijd met 6-3 6-2.

Gerhard van Dijkhuizen en zijn partner Colet Scheper staan dit jaar voor het eerst op de camping.

Vorig jaar hadden ze de caravan op een camping in de buurt geplaatst. Gerhard: “Het is toch fijn om gelijk na een partij te douchen en dan weer fris en warm naar de andere partijen te gaan kijken. Alles wat je nodig bent, heb je in de buurt”. Met een pasje van de club kunnen ze in de nacht gebruik maken van het toilet en de douche. Zo is de camping aan het groeien, de deelnemers zijn enthousiast en ook volgend jaar is de camping weer geopend voor iedereen. Alle uitslagen van de wedstrijden kun je terug vinden op www.toernooi.nl. De winnaars staan op de website: www.tennisclubommen.nl

Foto’s kun je bekijken op facebook en instagram: @Tennisclubommen

Afbeelding
OV-inloopspreekuren 'Ervaar het Openbaar Vervoer' Hardenberg 41 minuten geleden
Afbeelding
'Super die super Super' Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
'Feest der Herkenning' in Het Punt Twenterand 19 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg gisteren
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 23 feb, 11:26