Vikings Hardenberg heren 1
Vikings Hardenberg heren 1 Ton tortike

Basketbal Vikings Hardenberg kampioen

zo 21 april 2024 Hardenberg Ingezonden

Afgelopen zaterdag werd het eerste heren team van  basketbal Vikings Hardenberg kampioen in de 5 divisie. In een goed gevulde sporthal De Kamp in Baalder, werd Isala 2 uit Deventer verslagen met 99-37. De uitwedstrijd tegen deze tegenstander had maar een verschil van 16 punten, er was  dus wel werk aan de winkel. 

Vier jaar geleden in Corona tijd werd er gestart met het eerste heren team. Een aantal jonge spelers en een groepje ervaren spelers begonnen in het eerste jaar, door lock downs, met weinig spelen en weinig trainen. In het tweede jaar werd in post Corona tijdperk weinig behaald er werd de laatste plaats in de competitie bezet. Het tij keerde toen de doorstroom van de jeugd richting de heren doorzette. Basketbal coach Ton Tortike kreeg de beschikking over 5 jeugd spelers. Vorig jaar in seizoen 22/23 werd uiteindelijk in een beslissingswedstrijd de finale verloren, waardoor de tweede plaats werd behaald. Het seizoen 23/24 moest het gaan worden volgens het team en de coach.

De competitie werd goed gestart, echter meteen in de tweede wedstrijd werd er verloren. Achteraf was dit dan ook meteen de laatste verliespartij. Mede door de impuls van de Oekraïener  Ruslan Shorstkyi, werd de snelheid en de intentie van de verdediging en aanval verhoog. Vorige week zaterdag werd op papier het kampioenschap al binnen gehaald met een thriller tegen ZAC in Zwolle. Er werd toen gewonnen met 55-56, waarbij de laatste 4 punten van Stef Timmermans voor Vikings in de laatste 30 seconde van de wedstrijd werden gemaakt. Reden om afgelopen zaterdag groots uit te pakken.

Het werd een soort van gala voorstelling, waar zowel de spelers als het publiek van heeft kunnen genieten. Na de wedstrijd werd door  Vikings bestuurslid Marco de Jonge de medailles  en beker uitgereikt. Captain Waziem Farouk heeft namens het team de beker mogen ontvangen, waarna een groot feest losbarstte in de sporthal. Volgend jaar gaat het team een divisie hoger spelen en hopen ze op een klassering ergens in de middenmoot.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 8 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 10 uur geleden