Gelijkspel voor Mariënberg tegen Avereest

ma 11 maart 2024 Hardenberg

In een zinderend duel tussen Mariënberg en Avereest bleef het zaterdag 9 maart bij een bloedstollende 0-0. Het gelijke spel had allesbehalve een saai karakter en was verre van bloedeloos. Mariënberg en Avereest toonden het afgelopen weekend waarom voetbal zowel afgrijselijk mooi als simpel eenvoudig kan zijn.

Mariënberg vindt het moeilijk om tegen 10 man te spelen, en dit voorgevoel kwam enigszins uit. Na 90 minuten prijkte dezelfde stand op het scorebord als bij de aftrap, waardoor de vraag rees of Mariënberg twee punten verloor of juist een punt binnenhaalde. Het is maar door welke bril je de wedstrijd bekijkt. Avereest mag wellicht klagen bij de scheidsrechter, maar feit blijft dat Mariënberg de overtalsituatie niet wist uit te buiten tegen een stug spelend Avereest.

De beste stuurlui staan altijd aan wal, maar het is moeilijk te zeggen of eerder wisselen de uitkomst zou hebben veranderd. André viel in en bezorgde de defensie van Avereest handenvol werk. Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar één ding staat vast: Mariënberg verloor niet. De vierde klasse is een competitie van uitersten, vol spanning en soms onverwachte wendingen. Elke week moet je op je hoede zijn, dat weten nu ook enkele andere teams.

Avereest begon scherper aan de wedstrijd dan de Westerparkbewoners. Na 12 minuten moest keeper Thijs al zijn kwaliteiten aanspreken om Dawit Blaauw van Avereest van scoren af te houden. Het venijn zat halverwege de eerste helft, toen Blaauw een duel aanging met twee roodzwarte verdedigers van Mariënberg. Tot ieders verbazing trok de scheidsrechter direct rood voor Blaauw wegens natrappen, ongeacht of hij wel of niet een tegenstander raakte.

Arbiter Gijs Vogelaar constateerde natrappen, een beslissing die niet door iedereen achter het doel werd gezien. Avereest moest met 10 man verder. Rolf Hofsink had kort daarna de voorsprong kunnen vergroten, maar zijn schot ging net voorlangs. Na rust kon Mariënberg de overtalsituatie niet uitbuiten, mede dankzij doelman Jan Jorn van de Beld, die naast keepen ook uitblonk in tijdrekken.

Hoewel Mariënberg misschien had moeten winnen, mag je na 90 minuten concluderen dat ze achterin een paar keer goed zijn weggekomen. Het bleef echter 0-0, en met een punt voor beide teams restte er weinig om lang over na te praten. Volgende week staat Hardenberg’85 op het programma.