Afbeelding
Gert Stegeman

Lutten is de nieuwe koploper

za 20 januari 2024 Hardenberg

In de vierde klasse C ging alleen de wedstrijd van Lutten tegen GFC door. Het kunstgrasveld lag er prima bij .De laatste sneeuw was door een onderling partijtje weg getrapt.

Als alles afgelast is en het is ook nog koud, dan kun je niet verwachten dat er veel volk op af komt. Van de andere clubs waren wat trainers afgereisd om te kijken naar beide teams. Lutten had weinig getraind en dat was te zien. Trainer Sander van der Lustgraaf was wel blij met de 2-0, maar zag wel Frank van der Most met een naar aanzien zware kruisband blessure van het veld gaan. “ Hij is net terug van een kuitbeen breuk en nu valt hij tien minuten in en het hele seizoen is weg. Dit is wel even slikken.” Lutten had het lastig in het begin. GFC zette de thuisclub goed vast en vooral Tim Wassink was een ware plaag voor de ploeg van Sander van der Lustgraaf. “We kwamen een paar keer goed weg, we mochten niet mopperen dat de nul bleef staan. We hebben ook amper getraind, dan kon het niet of was het veld helemaal niks. Eigenlijk hebben we niet een keer fatsoenlijk getraind. Dat zie je dan terug.” Elke keer zat er wel een been, teen of een ander lichaamsdeel tussen. Keeper Lars Mulder hoefde ook niet te klagen over koude handen. Hij hield de thuisclub op de been met een paar prima reddingen. Tim Wassink kan wel goed voetballen, maar scoren is niet zijn beste punt. Doordat de thuisclub daar zeker zelfvertrouwen van kreeg kwam het na een half uurtje wat vaker aan de andere kant. Aan de kant werd er al gezegd. “ Je zult zien dat de bal aan de andere kant er in gaat. Dat was ook zo. Nadat Rutger van der Graaf nog eerst op Joren Wolthuis stuitte, was het de tweede keer wel raak. Net voor rust dus dat was lekker. Trainer Romano Lammertink van GFC schudde maar eens met zijn hoofd. “ Hier is toch niet tegen de voetballen, zoveel kansen. Ja, ik weet ook dat het een kwaliteit is, maar het gaat allemaal te gehaast. Je moet gewoon rustig blijven, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan.”

Na rust beter

Lutten heeft de thee goed gedaan en ook de voorsprong geeft de thuisclub wat steun. Het komt wat vaker op de helft van GFC, dat ook minder scherp is dan in de eerste helft. Doelman Lars Mulder speelde een puike wedstrijd. Keepte foutloos, hoge ballen pakte hij klemvast en bleef ook geconcentreerd keepen wanneer er toch iemand alleen op hem afkwam. Door lang te wachten was hij continue de winnaar. Een klein kwartier voor het eind knalde Thorben Scholten de laatste hoop van GFC aan flarden. Met een droge knal van ruim twintig meter was Joren Wolthuis kansloos. Lutten is voor een week koploper, volgende week wacht Bergentheim.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 49 minuten geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dansen en Ontmoeten bij Zaal Mulder met Way Back Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Maak kennis met Dennis nu digitaal Hardenberg 1 uur geleden