Afbeelding
Geert Kleis

Vechtdal Crosscompetitie

do 26 oktober 2023 Hardenberg

De Lemelerbergloop is op zaterdag 4 november de openingswedstrijd van de achtste editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie. De Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie is een uitdagende competitie die bestaat uit vijf hardloopwedstrijden in vijf verschillende bosrijke omgevingen.

ACO Van Elderen uit Ommen, Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop en Spurt ’88 uit Hardenberg organiseren deze crosscompetitie samen. Deelnemers kunnen meedoen met vijf wedstrijden in Lemele, Staphorst, Vroomshoop, Ommen en Hardenberg. De jeugd loopt een afstand, die varieert van 1250 tot 2000 meter. De senioren maken een keus tussen de korte cross (5-6 kilometer) en de lange cross (9-12 kilometer).

Categorieën
Voor een inschrijfgeld van 30 euro voor senioren en slechts 10 euro voor jeugd kan worden deelgenomen aan alle vijf wedstrijden. In diverse leeftijdscategorieën wordt gestreden voor de winst in de competitie. Voor de jeugd zijn de categorieën tot en met 9 jaar, 10 tot 12 jaar en 13 tot 15 jaar. Voor de snelste drie jongens en meisjes in elke categorie zijn er bekers te winnen. De categorieën bij de senioren zijn tot en met 40 jaar , 40 tot 50 jaar, 50 tot 60 jaar en 60+. Aan het eind van de competitie winnen de snelste drie in elke leeftijdscategorie een aantrekkelijke geldprijs. Om voor de eindoverwinning in aanmerking te komen dient men bij minimaal vier van de vijf wedstijden de finishlijn te zijn gepasseerd.

Na de openingswedstrijd op 4 november volgt op 18 november de Zwarte Dennen Cross in Punthorst (Staphorst), op 13 januari 2024 de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop, op 9 maart 2024 de ACO van Elderen Crossloop in Arriën (Ommen) en op 23 maart 2024 ter afsluiting de Oldemeijercross in Rheeze (Hardenberg)

Inschrijven


De inschrijving voor de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie 2023-2024 is geopend en duurt tot en met 17 november of bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers van 500. Inschrijven voor de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie is alleen online mogelijk. Daarnaast hebben de organiserende verenigingen afzonderlijk een eigen (voor)inschrijving.

Meer informatie is terug te vinden op www.vechtdalcrosscompetitie.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 11 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 13 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 14 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 3 mei, 23:07
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49