2e ronde: Lisa Scholtens tegen de Oekraiense Olena Korotka
2e ronde: Lisa Scholtens tegen de Oekraiense Olena Korotka Carola van Kelckhoven

Mooie start voor Slagharense Lisa Scholtens tijdens debuut op WK dammen voor vrouwen op Curaçao

za 30 september 2023 Hardenberg Ingezonden

Afgelopen zondag vertrok de 18 jarige Lisa naar Curaçao, waar dit jaar het WK dammen plaatsvindt. Vanwege het tijdsverschil (het is daar 6 uur later als in Nederland), de 10 uur durende vlucht en de extreme warmte op het eiland, is Lisa al enkele dagen voor de start van het toernooi naar Curaçao afgereisd. De gevoelstemperatuur op het tropische eiland is momenteel 40-45 graden. Zelfs voor Curaçaose begrippen is het momenteel extreem warm. 

Na enkele acclimatiseringsdagen is op donderdag 28 september het toernooi begonnen. ´s Morgens was er een officiele opening, met een optocht van alle deelnemers door het winkelcentrum waar het toernooi gespeeld wordt (met voorop een aantal locale drummers), speeches en een kleine demonstratie van hoe hier carnaval gevierd wordt.

´s Middags was de 1e ronde. Lisa trof de Poolse Internationaal Vrouwlijk Meester Katarzyna Stanczuk. Op papier een sterkere speelster als Lisa. Maar toch heeft Lisa 2 punten gescoord tijdens deze partij. De stand was redelijk remise, maar toen maakte Katarzyna een fout. Hierna wist Lisa de partij mooi af te maken en had ze haar eerste 2 punten gescoord.

Op vrijdag 29 september vond voor de 16 deelnemende vrouwen de 2e ronde van het toernooi plaats. Het WK vrouwen telt in totaal 15 rondes. De mannen, die in dezelfde ruimte hun eigen WK toernooi spelen, spelen 19 rondes, omdat er 20 mannen mee spelen.

De 2e ronde speelde Lisa tegen de Oekraiense Olena Korotka. Ook deze dame heeft een hogere rating als Lisa, maar toch heeft Lisa knap remise gespeeld. Lisa heeft nu dus 3 punten uit 2 partijen. Een hele mooie start van haar debuut op een WK vrouwen!

Wilt u meer lezen over Lisa´s WK? Kijk dan op www.facebook.com/lisadamt

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 13 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 15 uur geleden