Bergentheim neemt belangrijke punten mee uit Nijverdal

ma 13 februari 2023 Hardenberg

Voetbalvereniging Bergentheim ging zaterdag 11 februari op bezoek bij DES Nijverdal. Een zeer belangrijke wedstrijd voor beide partijen om uit de gevarenzone te komen van de derde klasse D.

De wedstrijd was nog geen minuut oud. Een pracht aanval opgezet door Milan Hans (voor het eerst weer in basis na een langdurige blessure) Niek Nijenhuis werd weggestuurd op links, haalde de achterlijn en gaf een perfecte voorzet die door Milan Hans snoeihard in het net werd geschoten, 0-1. Het eerste deel van eerste helft was duidelijk voor Bergentheim. Duels werden gewonnen en er werd goed op balbezit gespeeld.  In de tiende minuut werd een knap schot van Niek Nijenhuis gepareerd door de doelverdediger van DES.

Duidelijk was dat de strijd op het middenveld moest worden geleverd. Grote kansen waren er niet. Sander Lamberink, in de spits, kon een klein kansje niet verzilveren in de 27e minuut. In de 32e minuut was het hectisch voor de goal van Bergentheim. Chieljan Schuldink en Karel Pullen grepen goed in.

De tweede helft DES werd feller in de duels. Het op balbezit spelen bij v.v. Bergentheim kwam hierdoor onder druk. In de 62e minuut had v.v. Bergentheim veel geluk toen een bal van DES op de paal terugkaatste in het spel. In de 65e minuut een vrije trap van Ronnie Hakkers wordt subliem gepakt door de doelverdediger van DES. DES ging achterin een op een spelen.  De druk was groot maar v.v. Bergentheim hield het doel schoon. Het laatste deel van de wedstrijd kenmerkte zich door: kleine kansjes voor v.v. Bergentheim; hard werken door beide teams en het debuut van Riorden Knol in het eerste elftal van Bergentheim. De scheidsrechter liet nog zes minuten doorspelen. Alles wat de voetbalvereniging Bergentheim lief is was blij dat de scheidsrechter het eindsignaal gaf. De komende twee weken is er geen competitie. Er wordt wel vriendschappelijk gespeeld.

Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 7 uur geleden