Aanval van Dedemsvaartse zijde
Aanval van Dedemsvaartse zijde Supporter DAC

Volleybal selecties DAC Dedemsvaart naar winst

ma 28 november 2022 Hardenberg

Na twee volleybalvrije weekenden mochten de dames van Volleybalvereniging DAC Dedemsvaart afgelopen woensdagavond weer aan de bak in Emmen. De wedstrijd tegen IVO DS 1 stond op het programma. In de eerste set hadden de dames uit Dedemsvaart een voorsprong van vijf punten, maar toen stokte de puntenmachine. De eerste set werd dan ook verloren met 25-23.  De dames van IVO spelen met een zeer geroutineerd team met een uitstekende opslag en daar hadden de dames van Dedemsvaart geen antwoord op. De tweede set moesten ze daarom gewonnen geven met 25-16. In de derde set begon het goed te lopen bij de dames uit Dedemsvaart. Mede door goed serveer- en blokkeerwerk werd deze set met 18-25 gewonnen. Met hard werken en het maken van de juiste keuzes op de belangrijke momenten wisten de dames van Dedemsvaart ook de vierde set te winnen met 21-25, waardoor een vijfde set werd afgedwongen. Daarin ging het tot de kantwissel gelijk op, maar uiteindelijk wisten de dames uit Dedemsvaart zichzelf en coach Colin met assistent Rolf te belonen met de winst 12-15. Een derde overwinning op rij tegen een sterk spelend IVO DS. Donderdagavond 1 december staat de thuiswedstrijd tegen Triantha DS 1 op het programma. Hopelijk is de Citadel om 15.00u weer goed gevuld en kunnen de dames hun vierde overwinning op rij boeken.

Het tweede damesteam van DAC wist zaterdag 26 november uit tegen Volco Ommen DS3 een zinderende 3-2 overwinning te behalen. Via 25-22, 20-25, 21-25, 25-22 en 15-8 werden belangrijke punten afgesnoept van de directe concurrent en staan ze weer in het linkerrijtje.

DAC Heren 1 wint derby tegen Side Out Slagharen HS2

Dnderdagavond 24 november mochten de heren uit Dedemsvaart onder leiding van Winfred Woodstok aantreden tegen het tweede herenteam van Slagharen. Met een binnentemperatuur waar de Eskimo’s jaloers op worden begon DAC fel in de eerste set. Het zorgde er voor dat Side Out geen moment het spel kon maken. Bij een voorsprong van 21-13 kreeg jeugdspeler Wesley Vogelzang zijn debuut als spelverdeler in het eerste herenteam van Dedemsvaart waarna de set winnend werd afgesloten met 25-17. De tweede set bood Slagharen meer tegenstand, om via 15-15 de set met 21-25 te winnen. Dedemsvaart wist zich in de derde set goed te herstellen, ondanks twee vervelende blessures. Op een ongelukkige pass van Kooijmans liep Bas Berends een ernstige enkelblessure op en bij Jesse schoot het een paar punten later in zijn rug. Toch bleef Dedemsvaart de focus op de wedstrijd houden en trok het de derde set met 25-17 naar zich toe. De vierde set bleven de mannen uit Dedemsvaart overheersen en waren zij als eerste bij de 25 punten terwijl Slagharen bleef steken op 21 punten. Een overwinning waarmee Dedemsvaart de tweede plaats op de ranglijst verstevigt.

Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 17 minuten geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg gisteren
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen gisteren