Mariënberg gelukkigste in kanaalderby

zo 20 november 2022 Hardenberg

Zaterdag 19 november speelde voetbalvereniging Mariënberg tegen voetbalvereniging Bergentheim. Mariënberg won de wedstrijd met 1-0.

Eerlijk is eerlijk, het kwartje had net zo goed de kant van Banthum op kunnen vallen. Want wat als Ronnie Hakkers en ChielJan Schuldink wel doel hadden getroffen in het begin van de eerste helft? Ronnie’s keiharde uithaal binnen de zestien spatte uit één op de deklat en Schuldink kon niet afdrukken, beter gezegd, vond een betere Jelle Brinks op zijn weg. Als deze 100% kansen gewoon er in waren gegaan had de thuisploeg wederom achter de feiten aangelopen. Want zo snel geeft Banthum normaal gesproken een 2-0 voorsprong niet meer weg, daar zijn ze slim genoeg voor. Ze kunnen een wedstrijd op slot gooien en de sleutel in het kanaal deponeren”, aldus AD.

Na een half uur voetballen kroop Mariënberg steeds meer uit haar schulp, beide ploegen vonden elkaar op het middenveld en het duel viel steeds meer in evenwicht. Vlak voor rust kon Mariënberg op een voorsprong komen, nu stond Pullen op de juiste plek.

Tweede helft

Na rust kwam de ploeg van trainer Arjan Visscher beter uit de kleedkamer. Karel Pullen kreeg meer te doen dan hem lief was. Dikke speldenprikken deelden de voorwaartsen uit van Mariënberg zonder dat het tot grote mogelijkheden leidde. Daarentegen was de achterhoede van Mariënberg bedacht op de vele plaagstootjes van het elftal van oefenmeester Arjan Keuken. Ze waren binnen enkele schijven bij de kooi van Brinks. Bergentheim dacht op voorsprong te komen maar dat was blijkbaar buitenspel. Al voordat een speler van de groenwitten binnenschoot had grensrechter Doek de vlag al in de lucht hangen.
Na een dik uur moest Rolf Hofsink noodgedwongen, geblesseerd aan de enkel, naar de kant.
Tweede elftalspeler Stefan Potgieter viel in. Hij gaf de beslissende assist op Job Wolters. Een pass, 18-karaats, precies op de juiste snelheid en Wolter schoot direct tegendraads in. Pullen was eindelijk verslagen. 1-0 voor Mariënberg na 85 minuten voetballen. Maar Bergentheim gaf niet op en kwam nog enkele malen dichtbij de gelijkmaker. Na ruim 94 minuten floot de arbiter Martin Schuhmacher uit Ermelo voor het laatst op zijn fluit.

'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 6 minuten geleden