Tricolores vieren de 2-1 van Op de Haar Luna Veneman

Tricolores winnen op karakter

zo 16 oktober 2022 Hardenberg

Zaterdag 15 oktober speelde vv Bruchterveld thuis tegen Juventa’12 uit Wierden. Op een door de miezerregen geteisterde Noppenweide ontspon zich een spannend gevecht om de drie fel begeerde punten. De Tricolores gingen er uiteindelijk mee aan de haal.

Onder leiding van arbiter Jan Klein Ganseij waren het de gastenheren die een perfecte start kenden. Geknoei in de achterste linie van Juventa bracht Luc Roeleveld in stelling en hij maakte voor doelman Voortman geen fout, 1-0. De volgende kans was voor Muusse, die de bal prima aannam , maar de lob ging helaas over. Juventa was duidelijk niet van plan vandaag het spel te gaan maken. Gokken op fouten van de tegenstander en dan razendsnel omschakelen is ook een prima tactiek. De Wierdenaren bleken deze tactiek aardig te beheersen. Toch kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen, of eigenlijk uit de kletsnatte en glibberige handen van Koen Godeke. Hij kreeg de bal niet klem en Boegheim profiteerde. Voor de rust toch nog weer de voorsprong voor de Tricolores. Roeleveld bracht op de Haar met een steekpass in instelling. De afronding hard in de lange bovenhoek was mooi.

Tweede helft

Na de thee een ander Juventa in de wei, al was de eerste grote kans voor Roeleveld na een technisch hoogstandje. In de counter meteen weer Scharphof, maar net niet scherp genoeg.  Ook Lars Tijhuis was dichtbij de gelijkmaker. Blankestijn leek de 2-2 aan te tekenen maar een reflex van Godeke met de voet voorkwam dit. In de tweede helft had Juventa meer van het spel, maar hun irritante gedrag binnen en buiten het veld leek hun eigen prestaties eerder negatief te beïnvloeden. En desondanks kregen de gastheren wel kansen. De grootste was wel voor Rutger Dijk, die alleen maar het voortreffelijke voorwerk van Benjamins en Roeleveld hoefde af te maken, maar verzuimde. Aan de andere kant kansen voor Boegheim en Blankestijn, maar wederom geen scores. Met nog zo’n 10 minuten op de klok leek Scharphof toch z’n gram te halen, maar kwam een teenlengte tekort. Op dit moment kon de wedstrijd alle kanten op. Bloemendal wisselde volop en bracht aanvallende krachten. En dat betaalde zich uit. Het was Milan Eggengoor (zoon van) die na 90 minuten bij het Twidde er ook bij het eerste nog een prima actie uitperste en Luuk Benjamins de 3-1 op een presenteerblaadje aanbood. Luuk faalde niet. Hiermee was de druk van de ketel en de wedstrijd beslist. Was het een verdiende overwinning? Op basis van de eerste helft zeker, maar in het tweede bedrijf hadden de Wierdenaren zomaar een gelijkspel kunnen meenemen naar huis. Tijdens de derde helft maalt hier echter niemand meer om en worden de drie waardevolle punten wederom groots gevierd.

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 12 uur geleden