Afbeelding
Fototrailer.nl

Marriët Smit-Hoekstra wint Grote Prijs van Balkbrug

ma 7 maart 2022 Hardenberg

“Het begon als een chaotische week voor mij in Balkbrug”, zegt Marriët Smit-Hoekstra met een grote glimlach na haar winst in de PlasmaMade Grote Prijs van Balkbrug. “Ik vergat donderdag mijn cap en reed drie parcoursen met drie verschillende geleende caps. Maar de overwinning met Duco Z (Dakar TN x Riverman) was een fantastische afsluiting; in Balkbrug wilde ik altijd al graag winnen en nu is het gelukt”.

Duco Z was eigenlijk het paard van haar man Herman, die Duco Z als vijfjarige kocht na een paar B-parcoursen. Marriët zag toen nog niet wat Herman wel zag: een heel apart paard met bloed, voorzichtigheid en heel veel vermogen. Marriët denk dat Duco Z het beste paard is dat ze ooit heeft gereden. “Duco Z is niet te koop, ik vind de sport zo vreselijk mooi en geniet daar enorm van”.

Marriët sluit af met een pluim voor de organisatie in Balkbrug, “je wordt hier op handen gedragen en iedereen denkt mee voor de sport, je voelt in Balkbrug de passie voor de paardensport”.

Marriët en Duco sloten de negenkoppige barrage af met een foutloos parcours in 37,07. Tweede werd Karim Fares met Captain Z (Lord Z x Niveau), met eveneens een foutloze barrage in 37,35. Derde werd Nicole Eggens met I’m Special Power SIH (Comme Il Fait x Diamant de Semilly). Zij eindigden de barrage foutloos in 40,37.

Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 19 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 21 uur geleden