Zeer jong Mariënberg wint in Nijverdal

zo 7 november 2021 Hardenberg

Zaterdag 6 november speelde VV Mariënberg uit tegen DES uit Nijverdal. Zij voeren al bijna een eeuw lang de geuzennaam Door Eendracht Sterk, echter dit etiket viel zaterdag ook op het vlaggenschip van Mariënberg te plakken. Trainer Arjan Visscher moest het zaterdag doen met een jong elftal. Rolf Hofsink keek geblesseerd toe in Nijverdal, zo ook Niek Noeverman.  Alleen Jelle (keeper) en laatste man Michael zijn net de dertig gepasseerd. Maar zeker 7 spelers moeten nog twintig worden. Maar het jonge elftal bleef negentig minuten doorgaan. Inzet meer dan 100 procent, door eendracht sterk. Kansenregen tegen DES droogde op in 1-3 overwinning.

Het was genieten op de vierkante meter van het nieuwe elan. DES begon net als Mariënberg gehandicapt aan het duel. Het eerste kwartier was het aftasten aan beide kanten. Wie liet zich als eerste uit de tent lokken. .? Nadat Jelle een botsing in de zestien had overleefd begon Mariënberg met kansen en mogelijkheden te strooien. Tot aan de theepauze telde Mariënberg gemakshalve zes kansen/mogelijkheden die heel goed tot doelpunt had kunnen worden gepromoveerd. Desondanks bereikten zij de rust met de brilstand. Ook DES had kunnen scoren. De beste man bij DES stond onder de lat. Corné Hogenkamp wist vele keren met zijn benen redding te brengen.
Na rust leek het van hetzelfde laken een pak te worden. Kort na rust noteerde Mariënberg al kans nummer zeven en acht. Maar wederom leverde het niet de verdiende voorsprong op. Een oude voetbalwet leek uit het vet gehaald te worden. Zelf niet scoren dan doet de tegenstander het wel. Na ruim een uur leek dat pleit beslecht te gaan worden, gelukkig scoorde de aanvaller van DES uit duidelijke buitenspelpositie en ging dat feestje niet door. Na 63 minuten kwam de eerste gouden wissel binnen de lijnen. Colin Bouwhuis verving André Plaggenmars. Sommige supporters snapten even deze wissel niet. Want André was balvast, bond voortdurend enkele spelers van DES aan zich, maar amper vijf minuten later vonden diezelfde supporters het een gouden greep van de trainer. Want Colin stond amper in het veld of hij schatte een pass van Jari van der Veen op waarde in. Hij schoot, randje zestien, nu wel buiten bereik van Hogenkamp en maakte snoeihard de 0-1. Lekkere invalbeurt maar Colin was nog niet klaar, 3 minuten later maakte Colin de 0-2. Een fantastische assist van Patrick Willems ging er aan vooraf. Hogekamp viste voor de tweede maal. Tussen de andere gouden wissel door maakte de pas 15-jarige Job Wolters zijn debuut.
In de 82e minuut maakte wissel nummer drie, en de tweede gouden van Visscher, zijn opwachting. Hendrie Hofsink, normaal verdediger van beroep, liep brutaal naar voren toe. Amper 9 seconden later maakte Hofsink de bevrijdende 0-3. Het venijn zat ‘m wederom in de staart, zoals wel vaker tussen DES en de Westerparkbewoners. De wedstrijd leek gelopen. Mariënberg vierde nog volop de 0-3, DES trapte snel af, en moesten daardoor achterin aan de noodrem trekken. De terechte strafschop werd in eerste instantie gestopt door Jelle, maar hij had teveel bewogen op de doellijn volgens de scheidsrechter Turhan Yildiz. In de herkansing schoot Sven Mensink nu wel raak vanaf elfmeter, 1-3.
Mariënberg heeft nu 13 punten uit 6 wedstrijden.

Dinsdag 9 november speelt Mariënberg de wedstrijd tegen Voorwaarts die voor enkele weken terug werd afgelast. Aftrap is om 20.00 uur, er zal worden gespeeld op het kunstgrasveld.

W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 7 uur geleden