Afbeelding
Partnerbijdrage

Wat is de beste manier voor goederentransport naar de VS?

vr 29 december 2023 Hardenberg

Wanneer je als bedrijf een transport naar de Verenigde Staten moet regelen dan zijn er twee voor de hand liggende opties: over het water of door de lucht. Voor welke optie je kiest hangt van verschillende factoren af. De snelheid waarmee je wilt leveren, de omvang van de vracht en wat het transport mag kosten, zijn de belangrijkste criteria waar je over na moet denken.

Transport door de lucht

Kwetsbare goederen worden vaak door de lucht vervoerd. Ze kunnen dan goed worden verpakt en voorzichtiger worden behandeld. Ook goederen die aan bederf onderhevig zijn transporteer je liever niet per schip, want dat transport duurt dan te lang. Wanneer je een pakketje opstuurt naar de VS dan wordt dit als je kost voor luchttransport vaak binnen circa 2 weken bezorgd. De kosten zijn wel flink hoger dan bij zeevracht. Voor een beperkt gewicht is dit nog wel te overzien. Maar meubels, een auto of grondstoffen per vrachtvliegtuig vervoeren is een kostbare aangelegenheid.

Zeetransport

Grote en zware goederen of partijen goederen worden vrijwel altijd vervoerd met zeecontainer transport. Je kunt hiervoor een eigen container huren, of je deelt een container met andere opdrachtgevers. Een transporteur in Nederland kan zorg dragen voor het vervoer naar de haven. Als je kiest voor een eigen container dan ben je duurder uit, maar je weet wel zeker dat je spullen zo veilig mogelijk worden verscheept. En de douaneafhandeling gaat natuurlijk sneller. Er hoeven immers alleen papieren van één vracht te worden gecheckt. Verder transport in het land van bestemming verloopt doorgaans ook vlot, omdat de container direct naar zijn eindbestemming wordt gebracht, in plaats van langs meerdere adressen waar een deel van de lading wordt gelost.

Strenge invoerregels voor Amerika

Er gelden strikte voorwaarden voor transporten naar de VS. Dit is vooral bedoeld om de illegale invoer van drugs te belemmeren. Vrachten worden vrijwel altijd gecontroleerd met onder andere drugshonden. Zelfs als je als particulier een pakketje naar de VS stuurt, bijvoorbeeld naar vrienden of familie, moet je op het etiket aangeven wat de inhoud is en kan het pakje ambtshalve worden geopend om de inhoud te controleren. Voor zakelijke transporten gelden uiteraard nog strengere regels vanwege de grotere risico’s. Het is dus heel belangrijk dat je bij een transport naar Amerika ervoor zorgt dat de bijbehorende douane documenten in orde zijn. Als dat niet het geval is dan kan dit leiden tot flinke vertraging en fors hogere kosten.

Laat je goed informeren over wet- en regelgeving

Er zijn bedrijven die zich specialiseren in het begeleiden van transporten naar het buitenland. Je geeft dan niet alleen het feitelijke transport uit handen maar ook alle administratieve zaken. De tussenpersoon zorgt ervoor dat alle douaneformulieren correct worden ingevuld zodat het transport zo vlot mogelijk kan verlopen. Houd wel altijd voor ogen dat jij als opdrachtgever altijd verantwoordelijk bent voor wat er wordt vervoerd. Als er een onregelmatigheid optreedt dan zal men dus altijd bij jou verhaal komen halen en niet bij de transportbegeleider.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 6 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 8 uur geleden