Afbeelding
partnerbijdrage

Waar moet je op letten bij het kopen van puppybrokken?

ma 13 november 2023 Hardenberg

Wanneer je net een pup hebt, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat ze de juiste brokken krijgen. Vooral in de eerste paar maanden van hun nog prille leven, is het belangrijk dat ze de juiste voedingstoffen binnen krijgen, zodat ze niet alleen lichamelijk kunnen groeien, maar ook hun immuunsysteem sterker wordt. Je kunt je dus wel voorstellen dat het kiezen van de juiste brokken enorm belangrijk is en van invloed is op de uiteindelijke gezondheid van je trouwe vriend. Omdat niet iedereen die net een hond heeft, weet waar ze op moet letten, hebben wij een aantal tips voor je, zodat je zeker weet dat jij de beste puppybrokken voor je hond weet te vinden.

De voedingsbehoeften van jouw puppy

Elke puppy heeft specifieke voedingsbehoeften, die kunnen variëren afhankelijk van het ras, grootte, leeftijd en hoe actief je pup is. Het is belangrijk om te kiezen voor puppybrokken die aansluiten bij deze behoeften. Zo krijgt je pup alle benodigde voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor een gezonde ontwikkeling. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een pup van 2 kilo veel minder nodig heeft qua voedingsstoffen, dan wanneer je een pup hebt van 8 kilo. Twijfel je over welke voeding het meest geschikt is voor jouw hond? Dan kun je hier op hondjesinfo.nl alles over lezen. Belangrijk is natuurlijk wel dat je in het geval van twijfel even langsgaat bij een dierenspeciaalzaak en het liefst je pup meeneemt.

Voedingsstoffen en ingrediënten

Let bij het kopen van puppybrokken goed op of de juiste voedingsstoffen wel in deze brokken zitten. Dit kan namelijk per merk en soort verschillen. Zo heeft jouw puppy behoefte aan hoogwaardige eiwitten voor spiergroei en herstel. Helemaal in de eerste paar maanden, waarin ze ontzettend veel spelen, is het belangrijk dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Daarnaast zijn ook vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen van belang voor de algehele gezondheid van je trouwe viervoeter. Kijk voor je een bepaald merk brokken koopt voor je pup, dus ook altijd eerst goed naar de voedingstoffen.

Formaat van de brokjes

Heb je een kleine pup, dan is het raadzaam te kijken naar kleine brokjes. Een pomeriaan pup zal namelijk veel minder grote brokken kunnen eten, dan wanneer je een herder pup in huis hebt rondlopen. Niet voor niets gaan de meeste brokken daarom ook op basis van gewicht. Dit geldt niet alleen voor de benodigde voedingsstoffen in de brokken, maar vooral ook om het formaat van de brokjes. Wanneer je te grote brokken aan je hond geeft, zal de kauwbehoefte minder zijn en kost het de spijsvertering van je hond ook te veel moeite om de brokjes goed te kunnen verteren, waardoor ze last kunnen krijgen van hun maag.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 5 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 7 uur geleden