Afbeelding

Mooie opbrengst

vr 12 april 2024 Twenterand

In Den Ham heeft een vaste groep van circa 10 vrijwilligers zich dit jaar fantastisch ingezet tijdens de jaarlijkse Amnesty International huis aan huiscollecte. “Dankzij ieders enthousiaste inzet èn de gulle gevers in Den Ham is een mooi bedrag van  1.400,34 opgehaald. Dank aan alle gevers,” aldus de organisatie 

De collecte werd gehouden tussen 10 en 16 maart. Amnesty komt op voor slachtoffers van discriminatie, marteling of onderdrukking, wereldwijd maar ook in Nederland. In meer dan 150 landen voeren ze actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. 

Meedoen? 

Voor 2025 zou Amnesty de kleine vaste groep collectanten voor Amnesty in Den Ham graag uitbreiden. “Hebt u in maart 2025 ongeveer 3 uur beschikbaar en wilt u die in inzetten voor Amnesty, meldt u zich dan nu alvast bij Henny Hofman-Nevenzel via email:  hofman.nevenzel@planet.nl.

In heel Nederland werd dit jaar tot nu toe 1.213.196,00 euro opgehaald voor het werk van Amnesty.  Amnesty is heel blij met deze opbrengst en dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet. Kijk voor meer info op www.amnesty.nl/collecte. 


Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde. Mede dankzij de steun van de inwoners van Den Ham kan Amnesty haar strijd voor gerechtigheid voor mensen in conflictgebieden voortzetten en massale druk blijven uitoefenen op machthebbers die mensenrechten schenden.

Mocht u geen collectant gezien hebben en het werk van Amnesty een warm hart toedragen, dan kunt u altijd naar hun website gaan en lid worden of een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse donatie geven.

Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 2 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 5 uur geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 5 uur geleden