Het geheel werd vol overgave door de enthousiaste uitvoerenden over het voetlicht gebracht.
Het geheel werd vol overgave door de enthousiaste uitvoerenden over het voetlicht gebracht.

Zevende ‘Passion’ maakt diepe indruk

ma 25 maart 2024 Twenterand

Voor een prima bezette kerkzaal van het kerkelijk centrum Irene werd op zondag 24 maart twee keer the Passion opgevoerd. Vroomshoop werd tot Jeruzalem omgetoverd van ruim 2000 jaar geleden. De intensiteit van het indringende lijdensverhaal van Jezus kwam tot leven in een indrukwekkende uitvoering, die omlijst door bekende en aansprekende muzikale nummers.

Ten opzichte van de vorige zes keren was er nu een uitgebreid koor en deden ook blazers in de band mee. De band en het koor werden professioneel geleid door Tessa Jurjens en Hilde Drees. Het ware monnikenwerk van de vele uitvoerenden, Vroomshopers en oud-Vroomshopers, was vorig jaar al begonnen. Vanaf in januari van dit jaar begonnen de gezamenlijke repetities en die geweldige inzet werd beloond. In totaal 60 mensen waren betrokken bij deze zevende lokale uitvoering in successie van the Passion.

Het geheel werd met overgave over het voetlicht gebracht door de zichtbaar enthousiaste uitvoerenden. De hoofdrollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, Maria Magdalena en Pilatus werden overtuigend vertolkt door respectievelijk Walter Krahwinkel, Anne de Lange, John Tanate, Jonathan Kottier, Hanna Wemekamp en Arjan Berkhof. Reinier de Jong was de verteller van het Lijdensverhaal, onlosmakelijk verbonden met het Paasevangelie.

Energiek

Er werden in totaal 17 liederen gespeeld en gezongen. Daarbij zeer herkenbare nummers als ‘Het duurt te lang’, ‘Geloven in het leven’, ‘Zwart Wit’, ‘Stil in mij’ en als prachtig slotlied ‘Alles is liefde’. De energie van de uitvoerenden spatte eraf en dat vond zijn weerklank bij de vele bezoekers, jong en oud.

In een theater of in een voetbalstadion komt het meermalen voor dat er na afloop een staande ovatie wordt gegeven, doorgaans niet in een kerk. Deze keer was er ook twee keer spontaan sprake van in de kerkzaal van KC Irene. De gepassioneerde uitvoering van The Passion werd volop herkend. Het was daarnaast indrukwekkend hoe vele jonge mensen dit toch beklemmende Lijdensverhaal als een bevrijdende opmaat naar Pasen tot leven lieten komen.

Afbeelding
Raad schoorvoetend akkoord met nieuwe programmeringsafspraken over windmolens Hardenberg 14 minuten geleden
Afbeelding
Schrijfster Leanne Pots in christelijke boekhandel de Welle te Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 55 minuten geleden
Afbeelding
Gratis cursus Slim op Pad in de bibliotheek Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Medische diensten van 18 en 19 en 20 mei Medisch 1 uur geleden
Afbeelding
Financiën op orde, kansen voor investeringen in beeld Hardenberg 2 uur geleden