Afbeelding

Gemeente beoogt met nieuwe Sportnota leven lang plezier in sport en bewegen voor inwoners

wo 20 maart 2024 Twenterand

De gemeenteraad van Twenterand wordt in haar vergadering van 23 april 2024 gevraagd de Nota Sportaccommodatiebeleid Twenterand 2024 – 2032, ‘De kracht van ruimte voor Sport en Bewegen’ definitief vast te stellen. De inspraakprocedure heeft geen zienswijzen opgeleverd.  

De kracht van ruimte voor Sport en Bewegen” is een groeimodel naar een optimale, duurzame en financieel draagbare voorziening aan sport- en beweegaccommodaties en faciliteiten in de gemeente Twenterand. Dit om inwoners en sport- en onderwijsorganisaties te faciliteren op het gebied van sport en bewegen. “Het is daarmee ondersteunend aan de Sport- en Beweegvisie Twenterand 2023 – 2026 / Sportakkoord II, waarin we de focus leggen op een leven lang plezier in sport en bewegen en inzetten op een samenleving waarin 75% ook daadwerkelijk voldoet aan de beweegrichtlijnen. Deze concept nota Sportaccommodatiebeleid geeft inzicht in de bestaande sportaccommodaties in de gemeente Twenterand en voor de komende 8 jaar een kader voor de gewenste (door)ontwikkeling van accommodaties en faciliteiten op het gebied van sport en bewegen in en door de gemeente Twenterand. Het vormt de basis voor af te leiden jaarplannen / uitvoeringsplannen en volgt daarmee de nota ‘Ruimte voor Sport in de gemeente Twenterand 2007 – 2016’ op,” laten b&w weten. 

Meer informatie over de Nota Sportaccommodatiebeleid Twenterand 2024 – 2032, ‘De kracht van ruimte voor Sport- en Bewegen’ is te vinden op de website van de gemeente Twenterand: www.twenterand.nl/sport. Vragen kunnen gesteld worden via e-mail: sport@twenterand.nl.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden