Afbeelding

Gemeente beoogt met nieuwe Sportnota leven lang plezier in sport en bewegen voor inwoners

wo 20 maart 2024 Twenterand

De gemeenteraad van Twenterand wordt in haar vergadering van 23 april 2024 gevraagd de Nota Sportaccommodatiebeleid Twenterand 2024 – 2032, ‘De kracht van ruimte voor Sport en Bewegen’ definitief vast te stellen. De inspraakprocedure heeft geen zienswijzen opgeleverd.  

De kracht van ruimte voor Sport en Bewegen” is een groeimodel naar een optimale, duurzame en financieel draagbare voorziening aan sport- en beweegaccommodaties en faciliteiten in de gemeente Twenterand. Dit om inwoners en sport- en onderwijsorganisaties te faciliteren op het gebied van sport en bewegen. “Het is daarmee ondersteunend aan de Sport- en Beweegvisie Twenterand 2023 – 2026 / Sportakkoord II, waarin we de focus leggen op een leven lang plezier in sport en bewegen en inzetten op een samenleving waarin 75% ook daadwerkelijk voldoet aan de beweegrichtlijnen. Deze concept nota Sportaccommodatiebeleid geeft inzicht in de bestaande sportaccommodaties in de gemeente Twenterand en voor de komende 8 jaar een kader voor de gewenste (door)ontwikkeling van accommodaties en faciliteiten op het gebied van sport en bewegen in en door de gemeente Twenterand. Het vormt de basis voor af te leiden jaarplannen / uitvoeringsplannen en volgt daarmee de nota ‘Ruimte voor Sport in de gemeente Twenterand 2007 – 2016’ op,” laten b&w weten. 

Meer informatie over de Nota Sportaccommodatiebeleid Twenterand 2024 – 2032, ‘De kracht van ruimte voor Sport- en Bewegen’ is te vinden op de website van de gemeente Twenterand: www.twenterand.nl/sport. Vragen kunnen gesteld worden via e-mail: sport@twenterand.nl.

Afbeelding
Voorjaarsmarkt bij Dedemkerk in Dedemsvaart Hardenberg 7 minuten geleden
Afbeelding
Skatepark Kruserbrink feestelijk heropend Hardenberg 19 minuten geleden
Afbeelding
Infoavond over warmtepomp Hardenberg 31 minuten geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Balkbrug trekt weer veel bezoekers Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Nacht van Gebed 31 mei - 1 juni 2024 Nieuws Ingezonden 2 uur geleden