Afbeelding

Opbrengst expositie overleden Elly Overberg naar WensAmbulance

za 18 december 2021 Twenterand

Donderdag 16 december overhandigde de vriendinnen van Elly Overberg de cheque aan Margreet Schutte van WensAmbulance Oost Nederland met het overweldigende bedrag van 4.500 euro. Dankbaar is WensAmbulance Oost Nederland voor deze donatie want hiermee kunnen ze weer veel wensen in vervulling laten gaan.

WensAmbulance Oost-Nederland is een organisatie zonder winstoogmerk (ANBI erkend). De stichting heeft als doel de laatste wensen van (pre-)terminale patiënten en langdurig zieken, uit Overijssel en de Achterhoek, mogelijk te maken door passend liggend vervoer te bieden. 

Elly Overberg was een bekend beeldend kunstenaar, vormgever en illustrator. Ze kwam uit een kunstzinnige familie en heeft o.a. veel kinder- en schoolboeken geïllustreerd. Elly werd getroffen door een ernstige hersenziekte en verbleef de laatste jaren in Het Borsthuis in Hengelo. Dat betekende dat haar hele collectie van illustraties en schilderijen een nieuwe plek moest krijgen. Vriendinnen van Elly hebben daartoe het initiatief genomen om de kunst van Elly te verkopen zodat het niet verloren ging en terecht zou komen bij mensen die haar werk waarderen. Twee keer kon de verkoop niet doorgaan in verband met de Covid beperkingen. De verkoop werd uiteindelijk gepland op 12 en 13 november van dit jaar. Helaas overleed Elly op 6 november, een week voordat haar kunstwerken verkocht zouden worden. De verkoop ging toch door en omdat Elly zo’n prachtige dag heeft gehad toen ze met de WensAmbulance voor de laatste keer naar haar huis in Gelselaar werd gebracht, is in overleg met de familie besloten om de opbrengst van de expositie te schenken aan WensAmbulance Oost Nederland. Meer informatie over Stichting WensAmbulance Oost Nederland kun je vinden op onze website, www.wensambulance.nl.                                                                         

Afbeelding
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 13 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 15 uur geleden