Afbeelding

Ontdek de culturele schatten van Ommen terwijl je beweegt

wo 3 april 2024 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om een QR Fit beweeg en beleef route te realiseren in de gemeente Ommen. Met QR Fit worden verschillende routes van 5 of 10 kilometer aangeboden langs culturele en monumentale bezienswaardigheden in Ommen.

Door middel van QR-codes worden er dagelijks variërende oefeningen op verschillende beweeg niveaus getoond. Er is ook een module voor valpreventie. Wandelen is ook mogelijk. Tijdens de route krijgt men informatie over culturele en monumentale bezienswaardigheden.

De route met de gekoppelde app is een laagdrempelige manier van sporten voor alle inwoners van jong tot oud, beginnen of gevorderd, beperking of geen beperking, iedereen kan gratis deelnemen. Doordat de route gratis is, is deze ook interessant voor mensen met een smalle(ere) beurs. De route is ook interessant voor recreanten doordat je culturele en monumentale bezienswaardigheden kunt bekijken en op deze manier wordt de geschiedenis en cultuur van Ommen getoond.

47 procent van de Ommenaren van 19 jaar of ouder voldoet aan de beweegnorm. Vanaf 65 jaar of ouder zakt dit percentage zelfs naar 34 procent. Ongeorganiseerd sporten is onder de doelgroep 19 plus erg populair De kosten voor de routen zijn incidenteel 32.000 euro. De structurele kosten vanaf jaar twee bedragen 2400 euro.

Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 5 minuten geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 3 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 5 uur geleden