Afbeelding

Motordienst

vr 5 april 2024 Ommen

In de Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat in Ommen wordt op 14 april, vanaf 9.30 uur een bijzondere dienst gehouden. Het thema van de dienst is ‘Zelfbeheersing’. De dienst is mede georganiseerd door de Christelijke Motorcyclists Association, een landelijke christelijke motorclub (met het clubhuis in Hardenberg), die én een passie heeft voor motorrijden én een passie voor het uitdragen van het evangelie. 

In de dienst vertellen enkele mensen hoe ze met (gebrek aan) zelfbeheersing te maken hebben. Voorganger en aanwezige motorrijders zullen in motorkleding de dienst bijwonen. Een motoragent komt vertellen over hoe hij getraind wordt in zelfbeheersing, hoe hij met mensen met gebrek aan zelfbeheersing te maken had en wat zelfbeheersing en motorrijden met elkaar te maken hebben. Tijdens de dienst heeft iedere aanwezige de gelegenheid een ervaring met (gebrek aan) zelfbeheersing met de anderen te delen. Wie het niet tijdens de dienst via de microfoon aan durft, heeft de gelegenheid voorganger ds. Kest Jelsma tijdens de dienst te appen. Hij zal dat, zonder namen te noemen, voorlezen. 

Motorrit

In de dienst zal ook duidelijk worden wat de bijbel over zelfbeheersing zegt. De muzikale leiding is in handen van het bij velen bekende duo ‘Leonie en Henk’ uit Emmeloord . Na de koffie start een door de PKN Ommen Motorclub uitgezette rit van 125 km rond de IJssel. De rit eindigt bij de frituurpan in het clubhuis van CMA in Hardenberg. Opgave voor de kerkdienst is niet nodig. Wie met de toertocht wil meerijden (ook voor niet-kerkleden) kan zich tot 12 april aanmelden bij gerhardpieneman@gmail.com.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 11 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 13 uur geleden