Afbeelding

MBO studenten op de boerderij

ma 18 maart 2024 Ommen

Deze week kwamen er niet zomaar MBO studenten van het Vechtdal College Ommen naar de boerderij van familie Land in Dalfsen. Familie Land is een Vechtdal Boert Bewust deelnemer. 

De aangesloten boeren en tuinders bij deze vereniging willen graag verbinding met de samenleving maken. Zij doen dit op verschillende manieren. Dit keer was het een mooie verbinding met MBO studenten die een heuse opdracht moesten uitvoeren op de boerderij.

Rondleiding met een leuke activiteit

De MBO studenten moesten op het melkveebedrijf van familie Land een rondleiding organiseren een hierbij een leuke activiteit bedenken voor de leerlingen uit groep 6 en 7 van de Sint Bernardusschool in Ommen. Tijdens de rondleiding bij boer Cor kregen ze onder andere uitleg over de melkrobot. Hierin wordt een koe automatisch gemolken en kan de koe zelf kiezen wanneer zij gemolken wil worden. Ook moesten er allerlei vragen over de boerderij beantwoord worden. Op deze speelse wijze leerden de leerlingen en de studenten veel over de boerderij.

Naar de boer

Samen met boer Cor hebben de studenten er een leuke leerzame middag van gemaakt voor de basisschoolleerlingen. Wil jij ook graag naar de boer? Kom dan op 1 mei as naar Melkveebedrijf Zandman in Beerze. 

Afbeelding
Dorothee Spijker treedt op in Openluchttheater Avereest in Balkbrug Nieuws Ingezonden 59 seconden geleden
Afbeelding
Stichting Historisch Rijwielmuseum krijgt subsidie Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Vijf nieuwe laadpalen in Ommen Ommen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in heg bij camping in Rheezerveen Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Budgetbeperkingen dwingen herziening van plannen N36 Hardenberg 4 uur geleden