Afbeelding

Geld voor beschilderen tunnel in Arriën

vr 8 december 2023 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om 2.000 euro beschikbaar te stellen voor het beschilderen van de tunnel in Arriën. De buitendienst van de gemeente Ommen zal de aanwezige graffiti verwijderen. Deze kosten worden betaald door de gemeente Ommen.

Initiatiefnemer is WijZ Welzijn. Het idee is ontstaand tijdens de dag ‘WijZ trek de Wijk in’ georganiseerd door WijZ Welzijn. Het college van B en W verwacht dat door de tunnel te beschilderen, toekomstige graffiti wordt ontmoedigd. Tegelijkertijd zal ook het gevoel van sociale veiligheid in de buurt toenemen. Samen met het feit dat het een initiatief is vanuit de samenleving heeft het college doen beslissen om 2.000 euro beschikbaar te stellen.

Het kunstwerk wordt samen met de bewoners en een kunstenaar gemaakt. Het is een samenwerking tussen school de Kardoen en Plaatselijk Belang Arriën. De totale kosten zijn 6.000 euro. De gemeente betaald de materiaalkosten van 2.000 euro. Wijz Welzijn Ommen wil het resterende bedrag graag bij elkaar halen met donaties, Samen voor elkaar.nl en Vechtdal Wonen.

Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dansen en Ontmoeten bij Zaal Mulder met Way Back Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Maak kennis met Dennis nu digitaal Hardenberg 1 uur geleden