Afbeelding

Tachtig duizend euro voor ‘Het Groene Buurtplein’ in Lemele

di 3 oktober 2023 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om 80.000 euro als subsidie te verlenen aan het initiatief “Het Groene Buurtplein’ in Lemele. De subsidie kan verleend worden op basis van de regeling maatschappelijke initiatieven.

Het Groene Buurtplein is één van de onderwerpen van uit het Dorpsambitieplan van Lemele. CBS Ichtus heeft de afgelopen jaren samen met Plaatselijk Belang en andere doel- en belangengroepen gewerkt aan het schoolplein. Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende partijen zoals Plaatselijk Belang, De Imminkhoeve, Kinderdagverblijf, logopedie, Bootcampgroep etc. Het buurtplein wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud. Een groen buurtplein moedigt kinderen aan om buiten te spelen en te bewegen. Ook sportaanbieders kunnen gebruik maken van het plein.

De omliggende wegen van de school zijn niet ingericht als veilige schoolomgeving. Er zijn geen veilige oversteekmogelijkheden. Ook is het niet mogelijk om het trottoir op- en af te rijden met de kinderenwag. Bij de school is op dit moment geen duidelijk haal- en wegbrengplek voor ouders. Dit zorgt voor gevaarlijke en onoverzichtelijke situaties. CBS de Ichtus gaat een dergelijke plek realiseren op het schoolplein. Het totale plan bedraagt 184.250 euro. Er is een dekking van 86.000 euro door subsidies en zelfredzaamheid. De gemeente Ommen draagt 80.000 euro bij, 70.000 euro voor aanpassingen van het plein en 10.000 euro voor de verkeersaanpassingen. Hiermee is het plan niet helemaal gedekt.

Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 51 minuten geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dansen en Ontmoeten bij Zaal Mulder met Way Back Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Maak kennis met Dennis nu digitaal Hardenberg 1 uur geleden