Madelon van Miltenburg (links) burgemeester Vroomen en Alice van den Nieuwboer presenteren het programma van de Oranjevereniging Ommen.
Madelon van Miltenburg (links) burgemeester Vroomen en Alice van den Nieuwboer presenteren het programma van de Oranjevereniging Ommen. G. Brokelman

Oranjevereniging presenteert programmaboekje Koningsdag

vr 22 april 2022 Ommen

Drie dagen volop feest komen er aan in Ommen rond Koningsdag. Burgermeester Vroomen kreeg op donderdag 21 april het eerste programmablad aangeboden door de Oranjevereniging Ommen. Het blad inmiddels bij iedereen in de bus gevallen.

De Oranjevereniging is blij dat dit jaar weer helemaal uitgepakt kan worden waarbij jong en oud mee kunnen doen. Zo zijn de hele week al straten in Ommen versierd. De aangemelde straten maken kans op een mooie prijs. De versierde straten zijn met een route verbonden die op Koningsdag gefietst kan worden. Op de website en in het blad staat een QR-code waarmee de route door de straten via Google te volgens is.

Programma

Het programma rond Koningsdag kent globaal de volgende onderdelen. Op maandagavond wordt een feestelijke avond in Oldenhaghen gehouden met de muziekband Las Paljas. Dinsdagavond kan alle creativiteit los op de versierde fietsen en karren voor de kinderen. En dan is het woensdag Koningsdag. De burgemeester zal met het bestuur van de Oranjevereniging maar vooral met ruim 300 kinderen en Crescendo traditioneel de aubade houden bij Oldenhaghen. Om 15.00 uur is het feestterrein aan de Koesteeg geopend. Dit jaar houdt FC Ommen diverse voetbalspellen. Ook nieuw is de kleedjesmarkt door kinderen. En natuurlijk staat het vol met springkussens, shows en suikerspinnen. De volwassenen kunnen van muziek genieten en natuurlijk van eten en drinken bij de diverse stands. De Oranjevereniging hoopt dat het weer een gezellig weerzien is. De dag wordt afgesloten met de traditionele vuurwerkshow aan de Vecht.

Prijsuitreiking

De winnaar van de versierde straten wordt op het feestterrein om 19.00 uur bekend gemaakt. Vorig jaar was het de Alteveerweg die de bokaal in ontvangst mocht nemen. Dit jaar kon geen Grote Optocht met wagens van scholen en verenigingen worden gehouden. Onder andere door Covid was de voorbereidingstijd niet haalbaar. Maar het bestuur zet zich er volledig voor in om dit komend jaar weer terug te laten keren in het programma! De fietsroute is een prachtige invulling gebleken. Het hele programma is ook te vinden op oranjeverenigingommen.nl.

Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken geopend Ommen 12 uur geleden
Afbeelding
Zangavond in NGK Kerk Ommen 13 uur geleden
Afbeelding
Dames zaalvoetbalteam zoekt speelsters Sport Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Bijeenkomsten over Vitaal en Fit ouder worden Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Fysiotherapie Koerssen in Sibculo en Vroomshoop Partnerbijdrage 18 uur geleden