Afbeelding

Met hele gezin op reis met de Bibliotheek

vr 2 juli 2021 Ommen

Deze zomer vullen een heleboel gezinnen hun rugzak en gaan op reis met de Bibliotheek. In de vakantie doen ze mee aan het zomerleesprogramma Vakantielezen. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: het maakt niet uit waar je het doet. In de zomer kun je overal lezen! En met Vakantielezen van Bibliotheek Salland wordt lezen extra leuk.

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers in basisschoolgroepen 3 en 4. Na de zomervakantie is bij deze groep kinderen vaak de leesvaardigheid een beetje weggezakt. Bibliotheek Salland biedt kinderen in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Ommen een leuke manier om ook in de vakantie aan het lezen te blijven. Zo’n 800 kinderen zullen Vakantielezen al kennen, omdat ze op school al hebben meegedaan. In de zomervakantie is Vakantielezen er voor alle kinderen uit groep 3 en 4.

Ga mee op reis

Op www.vakantie-lezen.nl reizen de gezinnen langs zes landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land staan opdrachten klaar en is er een schat te vinden. Ondertussen lezen de deelnemers verhalen en spelen ze samen zomerse (taal)spellen. Ook hoort er bij elk van deze fantasielanden een speciaal boek. Wie wil meedoen aan de reis en de schatjacht, kan bij een van de bibliotheken in Raalte, Olst, Ommen, Wijhe of Heino een schatkaart halen. Meedoen aan Vakantielezen kan tijdens de hele zomervakantie.

Afbeelding
Joerie Church zet punt achter voetbalcarrière Hardenberg 22 minuten geleden
De Gramsberger groep hardlopers en hun begeleiders.
Vredesvuur en festival een fantastische happening Hardenberg Ingezonden 18 uur geleden
De voortreffelijke maaltijd
Zonnebloemers genoten van vrijheidsmaaltijd Hardenberg Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel Hardenberg 20 uur geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 21 uur geleden