Afbeelding
De Toren

Nieuwe kampeerplaatsen in Ommen

do 22 april 2021 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft in principe besloten om medewerking te verlenen aan het realiseren van 25 kampeerplaatsen aan de Hogeveldsweg 2.

Op locatie Hogeveldsweg 2 is sprake van een voormalige melkveehouderij. De locatie wordt nu gebruikt voor het kweken van vruchten. De eigenaar wil, geïnspireerd door zijn eigen vakanties, 25 kampeerplekken realiseren bij het agrarisch bedrijf.

Initiatiefnemer wil het gastheerschap goed uitoefenen door de gasten te betrekken bij het bedrijf. Initiatiefnemer heeft zelf vele campings met camper en caravan bezocht. De doelgroep zal voornamelijk echtparen zijn. De kampeerplekken zijn uit het zicht en de plekken zijn ruim. Hierdoor worden de gasten ruimte, uitzicht op natuur en op het agrarische bedrijf geboden. De gemeente Ommen heeft de ondernemer aangegeven dat er maar één officiële camperlocatie is in Ommen en dat is De Stekkenkamp. Gezien de kleinschaligheid van de camping zal de Oude Hammeweg de toename van het verkeer aan moeten kunnen. 

Afbeelding
Come Together Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer café Coevorden Coevorden 6 uur geleden
Een aantal vechters van Fightday 4
FightDay 4: Waar Strijders Samenkomen voor Glorie. Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking met stille tocht Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Voorwaarts met geraniums op pad Hardenberg 12 uur geleden