Afbeelding
Evelien Spoler

Plantenbieb Hardenberg weer geopend

zo 28 april 2024 Hardenberg Ingezonden

Vanaf zaterdag 27 april is de plantenbieb in Hardenberg weer open. In de plantenbieb kan iedereen stekjes, plantjes en zaadjes komen ruilen. Kom gezellig langs! De bieb is te vinden in de wijk Marslanden, op de oprit van Moonenlaan 170.

Wat is een plantenbieb?

In het plantenkastje aan de Moonenlaan staan verschillende stekjes van binnen- en buitenplanten. In de lade liggen zaadjes. Het idee is dat je een plantje komt brengen en deze omruilt voor een plantje uit de kast. Je kunt plantjes, stekjes én zaden brengen. En dat mogen zowel kamerplanten als buitenplanten zijn. Het aanbod in de bieb wisselt steeds. Heb je geen plantje, stekje of zaden? Geen probleem! Een kleine donatie (bijv. kweekpotjes of labels) wordt gewaardeerd, maar is zeker niet verplicht.

Tot najaar geopend

Vorig jaar was de plantenbieb voor het eerst open. En veel mensen zijn al langs geweest om hun stekjes en zaadjes te ruilen. Af en toe stonden er echte pareltjes in het kastje. We hopen dat er dit jaar weer net zo enthousiast wordt geruild. De bieb staat tot en met dit najaar (afhankelijk van de temperatuur ’s nachts) op de oprit. Kom gezellig langs!

De plantenbieb is ook te volgen op Facebook (@Plantenbieb Hardenberg) en Instagram (@plantenbieb.hardenberg).

Afbeelding
Evenementenhal_91494.jpg
IQ Hackathon met als thema 'The Future Factory' Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Pinksterbingo's Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Week van de Stenen Winkel Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Vinkings Hardenberg X12 kampioen Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Man in rolstoelfiets belandt in greppel langs fietspad bij Mariënberg Hardenberg 4 uur geleden