Nazomeren in de Engbertsdijksvenen

wo 19 september 2018 Nieuws

Staatsbosbeheer organiseert woensdagmiddag 26 september om 14.00 uur een wandelexcursie in de Engbertsdijksvenen met boswachter Jeroen Buunen. Daarnaast start de foto expositie met een aantal prachtige beelden uit het natuurgebied die zijn gemaakt door natuurliefhebbers Gré Pape en Gerrit Schepers. De foto’s zijn elke maandagmiddag te bewonderen tijdens de inloopmiddag in de werkschuur in Kloosterhaar.

Tijdens deze nazomerexcursie nemen we u mee naar het noordelijk deel van de Engbertsdijksvenen. Daar wordt later dit najaar gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. U krijgt uitleg waarom het verwijderen van berkenopslag en delen bos belangrijk zijn voor het hoogveenherstel. Tevens kunt u een exclusief kijkje nemen buiten de gebruikelijke wegen en paden rondom de hoogveenkern!

Vanaf 14.00 uur ontvangst met koffie in de vernieuwde met natuurfoto’s aangeklede informatieruimte van Staatsbosbeheer aan de Dorpsstraat 1a in Kloosterhaar. Daar kunt u de diverse schitterende foto’s bekijken die zijn genomen in de Engbertsdijksvenen. De wandeling start om 14.30 uur. Inschrijven voor de circa 2 uur durende wandeling op woensdagmiddag 26 september doet u door een e-mail te sturen naar: engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl. U krijgt daarna een ontvangstbevestiging met meer informatie.

Wees er snel bij, want vol is vol! Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden.

Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 42 minuten geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 58 minuten geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 3 uur geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 3 uur geleden