Man werkt gewapende indringer het huis uit – politie zoekt getuigen

zo 14 oktober 2018 Nieuws

De politie is op zoek naar drie mannen die afgelopen nacht rond 3.00 uur hebben geprobeerd een woning aan de Van Foreestallee binnen te dringen. Ze belden aan bij de woning en toen de bewoner de deur op een kier opendeed, stak een van hen zijn hand met daarin een vuurwapen naar binnen. Het lukte de bewoner om de deur weer dicht te krijgen, waardoor de mannen de woning niet in konden.

Het trio is in de richting van de Collendoornsedijk weggevlucht. Gealarmeerde agenten en een speurhond hebben de omgeving onderzocht, maar de drie werden niet gevonden. Opvallend is dat de drie mannen er ongeveer hetzelfde uitzagen. Ze waren vermoedelijk alle drie ongeveer zeventien jaar oud en 1,75 meter lang. Ze hadden een smal postuur en droegen alle drie een zwarte trui met capuchon en een zwarte broek. Door de capuchons waren de gezichten van de overvallers niet goed te zien. Degene die het vuurwapen vast had, droeg waarschijnlijk zwarte handschoenen.

Getuigen en camerabeelden gezocht

Heeft u tussen 2.30 en 03.15 uur iets opvallends gezien in (de buurt van) de Van Foreestallee? Heeft u de hierboven beschreven personen of voertuigen gezien die er normaal niet rijden? Of woont u in de buurt en heeft u camera’s aan uw woning? Neem dan contact met ons op als u op de beelden iets ziet wat te maken kan hebben met deze zaak. De politie is bereikbaar via Facebook van Politie Hardenberg, 0900-8844 en via het tipformulier – ook voor het uploaden van beelden.

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 8 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 13 uur geleden