Afbeelding
De Toren

Echtpaar Top-van Soest 65 jaar getrouwd

do 1 november 2018 Nieuws

Wim (90 jaar) en Mini Top van Soest (88 jaar) uit Ommen vierden maandag 29 oktober hun 65-jarige huwelijksdag. Burgemeester Hans Vroomen kwam naar de Patrijsstraat 2-2018 om hen de felicitaties over te brengen namens de gemeente Ommen.

Wim Top groeide op in Soesterberg als oudste in een gezin van vier kinderen. Na de Ulo werd de kweekschool doorlopen en haalde hij zijn onderwijzersakte. De Lagereschool in Leimuiden (Zuid-Holland) werd zijn eerste werkgever en hij gaf les aan de combinatieklassen 3-4 met maar liefst 52 kinderen. Na vele omzwervingen via onder andere het Limburse Weerd en Rotterdam werd op 60-ajarige leeftijd Nunspeet zijn laatste werkbare halte bereikt. Mini van Soest werd geboren in het Utrechtse Wilnis. Als derde op rij in een gezin van vijf kinderen werd de eerste guldens verdiend bij de Nederlandse Buurtspoorweg-Maatschappij (NBM). De mooie blonde haardos van Mini viel Wim op tijdens een kerkdienst. Het werd, na twee jaar wachten tot het achttiende levensjaar van Mini, een vriendschap die uiteindelijk tot het briljanten bruidspaar zou leiden. Het paar werd gezegend met twee kinderen, drie kleinkinderen en een achterkleinkind.

Afbeelding
Nationaal kampioenen gehuldigd Coevorden 52 minuten geleden
Afbeelding
Nedersaksenlijn komt dichterbij Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Lip en Fransen vangen meeste vis Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Een nieuw havenseizoen, een mooie samenwerking Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Feestweek Bergentheim wil graag meewerken om de risico's door alcohol gebruik en het rijden onder de aandacht te brengen... Nieuws Ingezonden 2 uur geleden