Afbeelding
De Toren

Verklaring van de Algemene Kerkenraad Hardenberg-Heemse

ma 14 januari 2019 Nieuws

De ‘Nashville-verklaring’ over Bijbelse seksualiteit heeft veel mensen geraakt. Ook in onze omgeving. Wij, Protestantse Kerk Hardenberg-Heemse, betreuren deze verklaring. Wij distantiëren ons nadrukkelijk van deze verklaring en laten een liefdevol geluid horen. Wie of wat je ook bent: weet dat je in de onze kerk van harte welkom bent.

Onder deze rubriek worden ingezonden brieven alleen geplaatst mits voorzien van naam en woonplaats en wanneer andere contactgegevens bekend zijn bij de redactie. De redactie is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud, maar behoudt zich het recht voor teksten in te korten.

Ieder mens verdient het om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken. Voor ons is het de normaalste zaak om jezelf te kunnen zijn. De liefde is er om gevierd te worden. Wij stellen de kracht van de liefde tegenover afwijzing en uitsluiting van mensen, op welke manier dan ook.

Geïnspireerd door het verhaal van Gods liefde voor alle mensen komen we als gemeente samen en zingen van harte liederen van ons geloof in de liefde. Afgelopen zondag 13 januari zongen wij, met vele kerken in ons land, in onze vieringen het lied van Sytze de Vries, muziek: William Rowlands, lied 536 uit de bundel ‘Zangen van zoeken en zien’. Ongestraft mag liefde bloeien, vrijuit zoeken naar de zon. Liefdesloop verdraagt geen boeien: laat haar stromen als een bron. Laat de liefde maar gebeuren, als een wonder van het licht, als een regenboog vol kleuren, door de hemel zelf gesticht.

Henk Meulink, voorzitter

Eric van Asten, scriba

Piet Langbroek, predikant

Afbeelding
Afbeelding
Voorjaarsmarkt bij Dedemkerk in Dedemsvaart Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
Skatepark Kruserbrink feestelijk heropend Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Infoavond over warmtepomp Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Balkbrug trekt weer veel bezoekers Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Nacht van Gebed 31 mei - 1 juni 2024 Nieuws Ingezonden 3 uur geleden