Afbeelding
De Toren

Jaarlijkse dodenherdenking door scholieren

do 25 april 2019 Nieuws

Op donderdag 25 april kwamen de leerlingen van de drie basisscholen uit Slagharen, Sbo de Vonder, Obs de Regenboog en de Kbs de Kwinkslag, bijeen voor de jaarlijkse dodenherdenking bij het Oorlogsmonument in Slagharen. De scholen stonden stil bij hen die vielen voor de vrede.

De laatste tijd hebben de scholen hier al aandacht aan besteed, bijvoorbeeld tijdens de lessen. Deze dodenherdenking werd geleid door juf Manon Hulleman en juf Manon van der Kemp van Kbs de Kwinkslag.

De dodenherdenking startte met een verhaal over de namen die op het monument staan. Iedere naam staat voor een persoon die in de Tweede Wereldoorlog is gevallen voor de vrede. De meeste leerlingen wisten eigenlijk nog niet wie deze mensen waren en wat zij deden in de tweede wereldoorlog. Ook het verhaal over Geert Migchels, waar een straatnaam naar vernoemd is in Slagharen, was nog niet bij iedereen bekend. Vervolgens droeg iedere school een gedicht voor en mocht iedere leerling een bloem neerleggen bij het monument. De plechtigheid werd afgesloten met een minuut stilte, waarbij de scholen stil stonden bij de oorlogen die zijn geweest, maar ook de oorlogen die er helaas nu nog steeds zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Bingo in 't Uilenest Hardenberg 8 minuten geleden
Lisanne Koers direct na de partij
Lisanne Koers blijft ongeslagen Sport Ingezonden 27 minuten geleden
Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 15 uur geleden