Afbeelding
De Toren

Driekwart Nederlands EK-team op CSI Ommen

wo 31 juli 2019 Nieuws

Driekwart van het Nederlands EK-team bereidt zich deze week op CSI Ommen voor op het Europees kampioenschap eind augustus in Rotterdam. De oranje-ruiters Frank Schuttert, Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager hopen op goede omlopen en natuurlijk een hoge klassering in de 1.55m ‘Grote Prijs’ op zondagmiddag. Frank Schuttert en Marc Houtzager hebben al ervaren hoe het is om het hoofdnummer in Ommen te winnen voor rijen dik publiek.

Het internationaal concours op het terrein van de familie Schuttert staat in de startblokken. Op dinsdag zijn er als warming-up landelijke springrubrieken, onder meer voor jonge springpaarden. Op woensdag worden de eerste internationale proeven verreden en wordt er dagelijks gereden tot en met zondagmiddag.

Er komen maar liefst 245 ruiters uit binnen- en buitenland met bijna 430 paarden naar Ommen. Voor Nederland zijn ook topruiters als Jeroen Dubbeldam, Willem Greve, Ben en Gerco Schröder, Eric van der Vleuten, Wout-Jan van der Schans en Albert Zoer van de partij, evenals de Grote Prijs-winnaar van vorig jaar Pim Mulder en jongere talenten Lisa Nooren, Niels Kersten en Paris Morssinkhof. Organisator Hendrik-Jan Schuttert en zijn vader Jan Schuttert doen er ook alles aan om in eigen huis tegengas te geven aan het springgeweld vanuit Canada, Amerika, Brazilië, Japan, Finland, Engeland, Duitsland, Libanon en andere landen.

CSI Ommen heeft naast paardensport, een menavond en diverse shows, waaronder het Puissance springen op vrijdagavond, kortom genoeg te doen en te zien voor het publiek. De toegang is alle dagen gratis. Meer info: www.csiommen.nl.

Afbeelding
Nick Marsman naar EK? Hardenberg 3 minuten geleden
Rudi Bults
Positief denken even sToren 11 minuten geleden
Daan Bouhuijzen en zijn ouders werden door schooldirecteur Richard Raven in het bijzonder welkom geheten. (Foto: G. Stegeman).
OBS Het Palet start derde kleutergroep Ommen 15 minuten geleden
Afbeelding
Voorbeschouwing Kloosterhaar - Mariënberg Hardenberg 1 uur geleden
Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 1 uur geleden