Afbeelding
De Toren

Werk in uitvoering in de Engbertsdijksvenen

vr 27 september 2019 Nieuws

In de Engbertsdijksvenen heeft Staatsbosbeheer de werkzaamheden hervat om het hoogveen te herstellen. De werkzaamheden hebben een grote impact op het landschap en zorgen voor een geheel ander aanzicht.

In de komende periode wordt het gebied vanaf de Bergweg tot aan de Oude Leidijk onder handen genomen. Aannemer Fuhler is net gestart nabij uitzichtpunt ‘De Pluus’. Wandelt u vanaf de noordelijke parkeerplaats richting De Pluus, dan zult u de komende weken zien dat hier opslag van onder meer berken wordt verwijderd. Deze bomen verdampen per dag honderden liters water en water is juist hard nodig om het hoogveenlandschap te herstellen. In de vorige uitvoeringsperiode is de opslag aan de andere kant van het wandelpad reeds verwijderd.

Veranderend landschap

Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, ontstaat een open hoogveengebied met enkele groepjes bomen. De aanblik vanaf het wandelpad naar ‘De Pluus’ is dan geheel anders. We begrijpen dat deze verandering lastig of emotioneel kan zijn. Tijdens excursies, inloopmiddagen, informatiebijeenkomsten en persoonlijke contacten willen wij graag verhelderen waarom het verwijderen van opslag in onze ogen noodzakelijk is.

Zorgvuldige aanpak en veiligheid

Tijdens de uitvoering zijn er diverse machines aan het werk in het gebied. Het wandelpad blijft toegankelijk en wordt voor uw veiligheid tijdelijk afgesloten als vrachtwagens de houtsnippers komen ophalen. Dit wordt bij de ingang van het wandelpad aangegeven.

Om bijzondere orchideeën te beschermen, die in het voorjaar bloeien langs dit wandelpad, wordt de berm tijdens de transportwerkzaamheden aan één zijde afgezet. Door een zorgvuldige aanpak ontzien en beschermen we planten en dieren zoveel mogelijk.

Hoe blijft u op de hoogte

Wilt u de ontwikkelingen in en rondom de Engbertsdijksvenen blijven volgen, meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief via planvormingengbertsdijksvenen@gmail.com. Daarnaast bent u voor vragen en informatie elke maandagmiddag van 13.00-17.00 uur welkom tijdens onze inloopmiddag in de werkschuur aan de Dorpsstraat 1a in Kloosterhaar.

Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 3 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 5 uur geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 6 uur geleden