Afbeelding
De Toren

Nieuwjaarsconcert en winterwandeling

za 21 december 2019 Nieuws

Op zondagmiddag 5 januariom 15.30 uur vindt in de Willibrorduskerk te Vilsteren het inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert plaats door Kamerkoor Salland, voorheen bekend als Collegium Musicum Salland uit Ommen.

Het programma van het concert droomt nog een beetje na over de kerstvieringen in het voorgaande jaar, onder meer in een ‘blokje’ met 4 Christmas Carols, deels bekend, deels onbekend. Waren de vorige concerten nog wel eens diep klassiek, nu ligt het accent meer op de romantiek en soms van eigentijdse componisten zoals bijvoorbeeld Elder en Whitacre. Maar ook Bach en Mendelssohn zijn van de partij. Er wordt door twee zangers uit Dalfsen Jongerenkoor deelgenomen. Een bariton en een countertenor die zowel solistisch als in samenwerking met het koor zullen optreden. Ze worden begeleid door pianist Adriaan Koops, die ook de instrumentale intermezzi vervult. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten in het Landgoedcentrum Vilsteren aan de Borrinkdijk, op een steenworpafstand van de kerk.

Wandeling

Voorafgaand aan dit concert, om 14.15 uur, kunt u deelnemen aan een wandeling over het Landgoed Vilsteren onder leiding van een boswachter. De kosten van deze wandeling bedragen 2,50 euro per persoon, te voldoen voorafgaand aan de wandeling.De boswachter schenkt de gehele opbrengst van deze wandeling aan een actie in het dorp om een jonge vrouw te helpen die door ALS is getroffen. Aanmelding vereist en alleen mogelijk in combinatie met het concert. Ga daarvoor naar de website www.kamerkoorsalland.nl.

Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 5 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 7 uur geleden