Afbeelding
De Toren

Kinderen van de Kern komen in actie voor Australië

vr 10 januari 2020 Nieuws

Naar aanleiding van het filmpje over de bosbranden in Australië, dat in de les van begrijpend lezen aan bod kwam, willen de kinderen van obs de Kern actie ondernemen. Groep 7 van de Kern stelde voor om een inzamelingsactie op touw te zetten.

De kinderen zijn vol enthousiasme begonnen met het inzamelen van lege flessen, maar willen ook graag een garage sale organiseren. Suus, leerling uit groep 7, vertelt dat ze op zolder van school veel spullen zag liggen, waar niemand meer wat mee doet. ‘Ik stelde voor om dit te verkopen, zodat we ook dit geld kunnen doneren’. De kinderen betrekken de hele school bij dit project. ‘Dat de kinderen zich verantwoordelijk voelen voor wat er in Australië gebeurt, vind ik erg mooi om te zien. Binnen de school zijn wij druk bezig met PBS waarin verantwoordelijkheid, veiligheid en respect belangrijke pijlers zijn. Dat de kinderen dit op eigen initiatief hebben ondernomen is fantastisch’, aldus juf Marle.

Iedereen is van harte welkom om op woensdag 29 januari van 11.00 uur tot 12.15 uur langs te komen bij onze garage sale. Deze wordt gehouden in de centrale hal van de Matrix, Erve Odinck 3 Mocht u dan nog lege flessen hebben, houden wij ons van harte aanbevolen.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 3 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 5 uur geleden