Afbeelding
De Toren

Nieuw logo voor cbs De Elzenhof

ma 6 april 2020 Nieuws

Op De Elzenhof in Hardenberg, 1 van de 14 scholen van Chrono, hebben ze de week voor de scholen gesloten werden, hun nieuwe logo gepresenteerd. Op dat moment wisten ze nog niet dat hun motto, ‘Samen groeien met plezier’ de week erop een heel andere invulling zou krijgen dan wat ze in gedachten hadden.

‘Samen met de leerkrachten, leerlingen en ouders hebben we in korte tijd leren op afstand moeten vormgeven. Nu week 2 voorbij is kunnen we trots zijn op hoe we dit in korte tijd met elkaar voor elkaar hebben gekregen. De verwerking van leerstof gebeurde bij ons vanaf groep 4 al grotendeels digitaal en dit kan nu thuis ook gebeuren. Wekelijks krijgen de leerlingen een taakbrief met hierop de opdrachten die in een week uitgevoerd kunnen worden, met daarin natuurlijk voldoende ruimte om te ontspannen. Dagelijks hebben de leerkrachten individueel contact met de leerlingen en in de bovenbouw komen de groepen ook met de hele groep digitaal bijeen zodat gedeeld kan worden wat er leeft, waar je tegenaan loopt en waar je je zorgen over maakt. Ook vindt er wekelijks contact met de ouders plaats door middel van mail, of telefoon. Ons team vindt dit contact uitermate belangrijk omdat we beseffen dat de situatie waarin we nu verkeren veel impact heeft op onze leerlingen. Niemand weet hoe lang dit gaat duren en allerlei geplande activiteiten worden afgelast. Voor groep 8 is dit het laatste jaar van hun basisschoolperiode en staan er veel bijzondere activiteiten op de agenda zoals de eindtoets, de musical en het schoolkamp. De eindtoets is inmiddels afgelast maar wat wel en niet door kan gaan blijft onzeker.

Geen eindtoets voor groep 8

De eindtoets voor groep 8, de voormalige Cito-toets in het laatste jaar van de basisschool, wordt dit jaar niet afgenomen. Het schooladvies dat de scholieren eerder dit jaar van hun leraren kregen, bepaalt nu naar welke middelbare school de leerlingen gaan. De eindtoets zou vanaf 15 april worden afgenomen. Voor Hannelore Huisjes uit groep 8 van cbs De Elzenhof in Baalder maakt het niet zoveel uit dat ze geen eindtoets maakt. Zij wist al welke richting en school ze zou gaan volgen. Op dit moment werkt Hannelore online haar schoolgebeuren af. Dit vindt ze nu nog wel leuk. Het is goed geregeld door de school.

Leven van een groep 8 leerling tijdens de corona-crisis

‘Ik ben nu net 2 weken thuis aan het werk. Het bevalt mij wel goed. In het begin was het wel even wennen. Toen dacht ik ‘Ik heb nog dit nodig, ik heb nog dat nodig’. Maar mijn juf zei dat het allemaal wel goed zou komen zonder de spullen. Dat bleek ook zo! Ik mis mijn klasgenoten wel een beetje, maar gelukkig bel ik vaak met vrienden. Ik maak elke ochtend een planning zodat ik vaak nog heel veel vrije tijd over heb! Ik speel ook vaak in de tuin. Ik mis de voetbal wel. Als we het seizoen niet uit gaan spelen zijn we wel kampioen, maar dat is minder leuk dan het seizoen uitspelen en dan kampioen worden. Ik mis ook mijn teamgenoten. Die zie je namelijk drie keer of meer in de week. Je gaat niet meer naar school of afspreken met vrienden, dus ik verveel me wel steeds meer. Ik maak me wel zorgen over ons groep 8 kamp en de eindmusical. Ik zou dat super jammer vinden als het niet doorgaat: aldus Sara Maat, groep 8 cbs de Elzenhof.

Hoe het is om in groep 8 te zitten

‘Hallo allemaal. Ik ben Dharma Nijman en zit nu in groep 8 van de Elzenhof. Het is best raar om in groep 8 te zitten. Ik denk dat iedereen wel eens een dag of een week geen zin in school heeft, en nu mogen wij niet, terwijl ik nu heel graag wil. Want ik had sinds groep 5 al zin in kamp de musical en om naar het rijksmuseum te gaan. Maar de musical gaat nu niet door en we gaan niet naar het rijksmuseum. Misschien gaat kamp ook wel niet door, daar word ik wel heel verdrietig van. Nu ik thuis mijn schoollessen maak zie ik juf ook niet meer dat is best raar en echt niet leuk. Vrienden ook, niet even pingpongen naschooltijd. Normaal ga ik elke zaterdagmiddag naar scouting, daar heb ik ook vrienden en die zie ik dus niet meer. Het is best moeilijk om thuis te werken, denk dat ik niet de enige ben die dat vervelend vindt. Misschien went het, hoop het van niet, de geur van school gillende kleuters dat is wat ik op mijn leeftijd moet horen. Wat ik iedereen wens is dat wij allemaal gezond blijven, dat wij over een paar dagen of weken weer bij elkaar kunnen zijn! Ik wens iedereen heel veel sterkte in deze tijd en hou vol’, vertelt Dharma Nijman.

Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 2 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 5 uur geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 5 uur geleden