Afbeelding
De Toren

Eerst rust dan scholen weer open

do 23 april 2020 Nieuws

De regering heeft besloten dat scholen vanaf 11 mei weer (deels) open mogen. Leerlingen krijgen vijftig procent onderwijstijd aangeboden op school. Onderwijsrichting Arcade geeft in een brief aan de ouders van leerlingen dat de kinderen vanaf 11 mei fysiek op school worden verwacht in plaats van 13 mei. De vakantietijd moet worden gebruikt om de scholen klaar te maken.

‘De leerkrachten hebben de afgelopen periode enorm veel energie gestoken in het vormgeven van onderwijs op afstand. Dat heeft van alle betrokkenen (ook leerlingen en ouders) veel tijd en energie gevergd. De meivakantie is er voor iedereen dan ook voor om te ontspannen en nieuwe energie op te doen, om na de vakantie met frisse moed met elkaar aan de volgende fase te kunnen beginnen’, laat Aranka van Heyningen (voorzitter CvB), Directeuren Arcade weten in de brief. ‘Wij zijn zeer tevreden over de afgelopen periode’, laat Gerjo Stegeman namens Arcade weten ‘’Gelukkig hadden we onze ICT-voorzieningen al goed voor elkaar. Dankzij de enorme inzet van de leerkrachten zijn er enorme stappen gemaakt in zeer korte tijd. Hier zullen we in de toekomst ook van blijven profiteren. We verwachten ook dat de leerachterstanden hierdoor mee zullen vallen. De meeste leerkrachten vinden het ook weer fijn om te beginnen.’.

Anderhalve meter richtlijn

Vanaf 11 mei worden op de Arcadescholen zoveel mogelijk de anderhalve meter richtlijnen gehanteerd. In de praktijk betekent dit voor de Arcade scholen dat er maximaal 17 leerlingen en een leerkracht in een lokaal aanwezig mogen zijn. Deze richtlijn wordt ook in achtgenomen voor alle ruimtes in de school. ‘Bij een kleine school kan het bijvoorbeeld haalbaar zijn om binnen de ‘anderhalve meter richtlijnen’ alle leerlingen tegelijkertijd naar school te laten gaan. Bij een grotere school zal er sprake zijn van een verdeling van de leerlingen over verschillende dagen. De school informeert de leerlingen verder hierover op welke dag de leerlingen etc. worden verwacht. Wanneer ze op een dag niet naar school gaan krijgen de kinderen opdrachten mee’, laat Aranka van Heyningen weten. ‘We zijn wel gebonden aan de norm die is gesteld wat betreft 50 procent onderwijstijd. Dat betekent dus ook dat er niet de hele week lesgeven kan worden op de scholen. Dit hadden we graag anders gezien’, aldus Gerjo Stegeman.

Hygiëne

Wat betreft de hygiëne zal bekeken worden hoe extra aandacht kan worden besteed aan het handen wassen en het schoonhouden van contactpunten, zoals deurklinken en kranen. Ook zal het halen en brengen van leerlingen op een andere manier worden geregeld. Want in principe worden de ouders niet in de gebouwen toegelaten. In de groepen en op school zal extra aandacht besteed worden aan het weer met elkaar samenzijn en zal met elkaar gesproken worden over de tijd die we hebben meegemaakt laat Aranka van Heyningen weten. Tot de zomervakantie vinden er geen Cito-toets momenten plaats. Deze worden uitgesteld tot eind september. Cito zal de normeringen hier ook voor aanpassen. Kinderen die vier jaar geworden zijn of worden in de voorjaarsvakantie zijn bij de start van het nieuwe schooljaar welkom op school.

Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 1 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 3 uur geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 4 uur geleden