Afbeelding
De Toren

Scheepshout voor Ommer Vechtzomp aangekomen

ma 22 juni 2020 Nieuws

Het bouwen aan de Ommer Vechtzomp kan beginnen. Op woensdag 17 juni is de stam voor de mast van 14,5 meter gelost en vervoerd naar de werkplaats van de Vechtzomp. Die bevindt zich bij Molen de Lelie aan het Molenpad 7.

Het was nog een hele onderneming om de stam daar te krijgen en een mooi en gedenkwaardig moment voor de bouw van de Ommer Vechtzomp. Nu het hout voor de mast aanwezig is, kan daadwerkelijk begonnen worden met de bouw. Al een aantal jaren leeft in Ommen het plan een Vechtzomp te bouwen. De zomp kan het ‘gat’ vullen in het vaargebied tussen Gramsbergen en Dalfsen, waar al een Vechtzomp in de vaart is. Dankzij de Ommer Vechtzomp ontstaat er aansluiting met de andere zompen en wordt de hele Vecht bestreken.

De Ommer zomp wordt gebouwd door vrijwilligers die daarbij de bouwmaterialen zoveel mogelijk uit het eigen Vechtdal betrekken. Bij de bouw worden zij begeleid door deskundig bouwmeester Harmen Timmerman. De bouwperiode bedraagt zeker drie jaar. Wilt u meer informatie over de Ommer Vechtzomp? Kijkt u dan eens op www.ommervechtzomp.nl.

youtube url=’https://www.youtube.com/embed/D9dQtxLMA5s’
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Plankenkoorts speelt 'De nieuwe schooljuffrouw' Ommen 37 minuten geleden
Afbeelding
Repair Café Hardenberg 1 uur geleden
Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 2 uur geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 20 uur geleden