Afbeelding

Zorgmedewerkers lopen met inwoners naar finish van de City-Run

wo 8 mei 2024 Hardenberg

 De zorg heeft een gezonde uitdaging: de inwoners van de regio in beweging krijgen voor een gezonde leefstijl. Onder de titel ‘Zorgloop’ werkt Saxenburgh aan een positieve stap in de gezonde richting. Dit doen ze samen met enkele huisartsen en looptrainers. 

Tijdens de City-Run Hardenberg op zaterdag 18 mei 2024 zetten ze die positieve stap. Iedere zorgmedewerker uit de regio kan deelnemen aan de 5 kilometer. Met of zonder hardloopervaring.

Nieuwe editie van de Zorgloop

Hilbrand van de Belt, initiatiefnemer van de werkgroep, vertelt: “We willen iedere zorgmedewerker, maar ook de inwoners uit de regio motiveren om op een laagdrempelige manier met een gezonde gewoonte aan de slag te gaan. Hardlopen is daar zeer geschikt voor.” 

Hardlopen met een maatje

Hardlopen kan altijd en overal. Nog even na de nachtdienst eropuit, op vakantie, in de pauze of in de avonduren. Het is vaak nóg leuker om samen te lopen. Iedere zorgmedewerker die zich inschrijft voor de Zorgloop, mag dan ook een vriend, vriendin, familielid of buurvrouw uitdagen om ook mee te doen. Ook wethouder Alwin te Rietstap loopt dit jaar mee met de Zorgloop.

Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 52 minuten geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 7 uur geleden