Afbeelding

CDA wil (meer) ‘actie’ in Rutershoek

wo 1 mei 2024 Hardenberg

Het CDA in de gemeente Twenterand maakt zich ernstige zorgen over de vertraagde aanpak van de tijdelijke wegen en de gebrekkige verlichting in Rutershoek in Den Ham. De partij vindt het belangrijk dat de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente gewaarborgd blijft en heeft een groot aantal schriftelijke vragen rondom deze kwestie aan het college van burgemeester en wethouders gesteld en aangedrongen op spoedige uitvoering van passende maatregelen om de situatie in Rutershoek te verbeteren. 

Medio 2021 begon de bouw van de straat Rutershoek, waarbij tijdelijke wegen werden aangelegd vanwege de bouwactiviteiten. Volgens het CDA werd dit aanvankelijk als normaal beschouwd, maar ervaren de buurtbewoners nu ernstige problemen met de tijdelijke wegen, vooral het laatste stuk van de Rutershoek “dat buitengewoon lang op zich laat wachten”. De partij geeft aan dat er, na herhaaldelijke klachten bij de gemeente verbeteringen zouden worden doorgevoerd, zoals het herstellen van de ergste gaten in het wegdek en het plaatsen van meer verlichting. 

Onvoldoende actie

“Echter, tot onze teleurstelling is er tot april 2024 nog steeds onvoldoende actie ondernomen met betrekking tot de weg, vooral de klinkerweg in Rutershoek. De beloofde verbeteringen zijn niet uitgevoerd zoals beloofd. Wachten op de laatste bouwkavel van de Zuidmaten is onacceptabel. De verlichting is slechts aangepast met twee straatlantaarns, terwijl het oostelijke deel van de weg volledig onverlicht blijft, wat resulteert in ernstige duisternis in de avonden. Recentelijk is een fietser ten val gekomen vanwege problemen met de band tussen de straatklinkers, wat aantoont dat de veiligheid nog steeds ver te zoeken is. Bovendien hebben de overmatige regenval van het afgelopen jaar, waarbij een kwart meer regen is gevallen dan normaal, de situatie verergerd. Het is onwenselijk dat mensen niet veilig en droog thuis kunnen komen, vooral gedurende lange periodes,” schrijft het CDA. 

De partij wil nu van b&w weten wat de reden is voor de vertraging in de aanpak van de tijdelijke wegen en de gebrekkige verlichting in Rutershoek. Ook wil het CDA weten welke concrete maatregelen worden genomen om de veiligheid en leefbaarheid in Rutershoek te verbeteren, wat de verwachte termijn is waarbinnen deze maatregelen zullen worden uitgevoerd en waarom de gemeente telefoontjes en emails over deze kwestie onbeantwoord laat. Verder wil de partij ook weten op welke manier de communicatie met de buurtbewoners (wil) verbeteren om hen op de hoogte te houden van de voortgang van de werkzaamheden. 

Afbeelding
Zorgmedewerkers rennen met inwoners voor een gezondere lifestyle. Nieuws Ingezonden 3 minuten geleden
Afbeelding
Vrachtwagen en personenauto botsen op rotonde Witte Paal in Rheezerveen Hardenberg 5 minuten geleden
Afbeelding
Lomp Piraten Party voor Voedselbanken Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond bij aanrijding op fietsoversteek Koningsspil Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Hapjesdag was 'smaaksensatie' Hardenberg 5 uur geleden