Afbeelding
G. Brokelman

Hospice sponsorfietstocht ‘Rondje voor ’t Huis’ voor de vierde keer

di 30 april 2024 Hardenberg

Zaterdag 14 september 2024 wordt voor de vierde keer een sponsorfietstocht georganiseerd onder de naam Rondje voor ’t Huis’ waarvan de opbrengst dit jaar ten goede zal komen voor aanschaf / vervanging van zonnepanelen van het Hardenbergse hospice ‘t Huis aan de Vecht. Rekla2000 uit Hardenberg heeft zich aan deze tocht verbonden als hoofdsponsor. 

“Het wordt een recreatieve fietstocht waaraan iedereen kan deelnemen (bijvoorbeeld als gezin maar ook leuk om eens samen met buren, collega´s of met vrienden en vriendinnen te doen) zeggen de enthousiaste leden van de organisatie Ina Heuver, Femmi Smit, Jan Hamhuis, Hendrik Jan Janssen en Aad Kolthof.

“We hebben een hele mooie route van zo’n 40 km uitgezet. Het gaat hierbij niet om hard fietsen of het eerste aankomen maar het is een recreatieve tocht waarbij je onderweg kunt genieten van de mooie omgeving van Hardenberg. Er zijn onderweg een aantal stopplekken waaronder Brasserie Wagenwiel in Radewijk waar de deelnemers een lunch krijgen aangeboden, ze even kunnen uitrusten en er eventueel ook nog wat interessants te bekijken is voordat zij weer verder fietsen” zeggen Ina en Femmi.

De start is bij de Witte of Lambertuskerk in Heemse waar de inloop om 9.00 uur begint. Na een kop koffie / thee en een korte toelichting over de fietstocht geeft wethouder Alwin Mussche om 09.30 uur het startschot. Uiteraard mogen de deelnemers onderweg op een goede verzorging rekenen en is er een ‘pechploeg’ op de route die iemand met een lekke band weer snel op weg helpt. In de loop van de middag wordt er ook gefinisht bij de Witte of Lambertuskerk waar er nog gelegenheid is om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. 

Deelnemers betalen tien aan inschrijfkosten en het is verder de bedoeling dat zij zichzelf voor deze tocht voor minimaal dertig persoon per persoon laten sponsoren door familie, vrienden, bedrijven en/of bekenden. Op deze manier willen ze samen een mooi bedrag bij elkaar fietsen voor de Vrienden van Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg”, zeggen Ina en Femmi.

Hebt u ook zin om mee te fietsen? U kunt zich telefonisch of per mail aanmelden bij: Ina Heuver, 06-24525925 of inaheuver@ziggo.nl; Hendrik Jan Janssen, 06-23753557 of inforondje@gmail.com en bij Jan Hamhuis, 0524-561898 of  janhamhuis@gramsbergen.nl 

Na aanmelding krijgt u alle benodigdheden per mail toegezonden.

Bent u zelf geen fietser maar een volger (volgen kan via ‘X’account @RondjevoortHuis), is er niemand bij u langs geweest met de vraag om te sponsoren, maar draagt u het hospice wel een warm hart toe? Steun dan het hospice door een gift over te maken op IBAN NL85 RABO 0157 7146 08 t.n.v. Vrienden van Hospice ’t Huis aan de Vecht o.v.v. ‘Rondje voor ’t Huis’.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zorgmedewerkers rennen met inwoners voor een gezondere lifestyle. Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Vrachtwagen en personenauto botsen op rotonde Witte Paal in Rheezerveen Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Lomp Piraten Party voor Voedselbanken Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond bij aanrijding op fietsoversteek Koningsspil Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Hapjesdag was 'smaaksensatie' Hardenberg 12 uur geleden