Afbeelding

VAKK Kids gaan op Wereldreis

ma 22 april 2024 Hardenberg

Jonge musicaltalenten uit Dedemsvaart en omliggende plaatsen krijgen sinds dit jaar binnen Muziektheater VAKK ruimte om hun talent te laten zien. Jarenlang was de minimum leeftijd om lid te worden 10 jaar, maar door groot succes kreeg de vereniging te maken met een forse wachtlijst. Daar is verandering in gekomen. VAKK Kids, gestart in september vorig jaar, geeft aan jongere kinderen de gelegenheid te zingen, dansen en acteren als een echte musicalster. Een mooie kweekvijver voor de vereniging zou je zeggen, maar het is veel meer dan dat. 

Muziek- en theaterles

De leerzame muziek-/theater lessen worden gegeven door vakkundig docente Annet Lentink en dragen bij aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Doorzettingsvermogen, samenwerken, zelfvertrouwen, herkennen van emoties en het je durven uiten zijn basisvaardigheden die kinderen zich eigen maken tijdens de lessen.

Echte musical

In het lesprogramma draait niet alles alleen om zang, dans en spel, maar het gaat ook over geluid, licht, decor, repetities en kostuums. Alles dus wat komt kijken bij een echte musical! Het leuke is dat dit heel verbindend werkt en dat VAKK Kids, die nu al bestaat uit 20 kids, een hele gezellige en hechte groep is, waar iedereen een warm welkom krijgt.

Wereldreis

De lessen leiden uiteindelijk tot twee spetterende voorstellingen per jaar. Een optreden rond Kerst en een grote voorjaarsvoorstelling, zo mogelijk in een theater. Zaterdag 25 mei zijn de nieuwe talenten te zien in hun eigen musical ‘Wereldreis’ in de grote zaal van De Antenne, Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart. De aanvang is 19.00 uur. De kaartverkoop is ondertussen gestart. Zie verder de socials van Muziektheater VAKK.

Afbeelding
Voorjaarsmarkt bij Dedemkerk in Dedemsvaart Hardenberg 7 minuten geleden
Afbeelding
Skatepark Kruserbrink feestelijk heropend Hardenberg 19 minuten geleden
Afbeelding
Infoavond over warmtepomp Hardenberg 31 minuten geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Balkbrug trekt weer veel bezoekers Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Nacht van Gebed 31 mei - 1 juni 2024 Nieuws Ingezonden 2 uur geleden